СРБИЈА ДАНАС И СУТРА

 

Пред Србијом су још једни избори – 2. априла бирамо будућег председника. Имамо 11 кандидата, 11 различитих особа, од прелетачевића који је слика последњег дна српске политике – јер он јаше коња а не народ, до неких са кривичним пријавама и оних који клече пред страним ногама . Вероватно би и он када коња остави на миру прешао на народ.

Забрињавајуће је да су овакви кандидати успели да скупе 11.000 потписа у једној земљи која је прошла кроз тежак период, сви знамо шта је иза нас а можемо замислити шта нас чека ако ћемо из оног нашег српског ината који нас је и довео ту где јесмо гласати за неког комичара који се кандидује за председника државе јашући коња и исмевајући изборни процес. Коње су некада јахали српски краљеви и војсковође, а данас и то исмевамо.

 

4. батерија Тимочког пољског артиљеријског пука – околина Сплита – 12.10.1919. године

 

Чињеница је да политика оптерећује јер се у овој земљи све остварује страначки – „ако си подобан онда си и погодан“ за све. Двери се боре против таквог начина размишљања. Апел је да покренемо све људе који планирају да живе у овој земљи, да је сачувају за своју децу јер је притисак великих сила велик. Њима су и потребни они који имају мозак комичара да гласају за јахача да би сутра тај коњ могао да им послужи да одјашу у једном смеру.

Великим силама треба: територија, пијаћа вода, јефтина радна снага, са бројем на руци или увету свеједно – делује сурово али помислите колико смо на корак од тога. Ако не чуваш своју кућу неће је сачувати странац. Проблеми су многобројни и преозбиљни. Од септембра и оно највредније продајемо – обрадиву земљу. То је оставштина и претходних властодржаца који су потписали погубни ССП. Потребно је хитно решавање овог проблема.

Размислите добро шта треба урадити тог 2. априла. Заокружити неозбиљност прелетачевића који ће нас само брже гурнути у тај амбис, с обзиром да је за њега политика – отишо си сарму пробо ниси, или ћете гласати за неког ко размишља на прави начин – а то је да:

  • поново посао као некада добијамо не на основу припадности странке већ на основу способности и оцена из индекса.
  • сачувамо наше оранице јер оне доносе хлеб на наше рафове,
  • сачувамо породице, да задржимо наше вредне и образоване људе, а не да их потапшемо по рамену и кажемо „само ти иди у Немачку“.

Сваки тај човек је јако битан део Србије, ова држава га је школовала, овде је створио породицу, у овој земљи градио живот и онда решење налази у неком немачком старачком дому. Страшна је помисао да ћемо нашој деци спаковати тај кофер у који треба ставити цео свој живот и рећи „а сада мораш ићи“. Морамо се борити да задржимо младе људе јер је ова експанзија одласка у Немачку у последњих неколико месеци врло изражена. Потпуно је убијено све у нама, па и када све то видимо не реагујемо на прави начин – ма само иди. Шта ће бити када сви оду – да ли ћемо се предати тако лако и оставити све – ево градите војне базе, искористите све што можете и што је остало.

Зато вас молим да добро размислите за кога ћете гласати тог 2. априла.

Постоји још много недодирнутих тема од којих је хомосексуализам, пошаст будућности, гора од свих могућих проблема. Сви смо свесни у каквој се ситуацији земља налази. Неозбиљност нам сутра не треба јер ако прелетачевићи и они са кривичним пријавама буду у позицији да воде ову земљу како ће нас посматрати остатак света – бићемо један циркус без краја.

И надам се да сте схватили смисао важности правог избора јер ситуација је врло озбиљна, ако не радимо брзо, мудро и озбиљно убрзаћемо оно најгоре. Кандидат Двери је Бошко Обрадовић који схвата озбиљност ситуације у којој се земља налази. Ако се сами заједничким снагама не потрудимо да поправимо оно што није добро на прави начин и озбиљно, проблеми се неће решити сами од себе. Пружите свој глас Бошку Обрадовићу и дајте шансу да Србија постоји и у будућности.

 

sidro

Верица Живанић

 

 

 

Save

 

Проверите такође

Востани Сербие

Востани Сербие! Востани царице! И дај чедом твојим видет твоје лице. Обрати серца их и …

Оставите коментар

avatar
2500
   
Обавести ме о