Свети Василије Велики – петогодишњица градске организације у Сремској Митровици

На дан Св. Василија Великог, у просторијама месне заједнице Центар у Сремској Митровици, обележена је слава градске организације Српског Покрета Двери из Сремске Митровице.

 

dveri_sremska_mitrovica_slava_01

 

На дан Св. Василија Великог, у просторијама месне заједнице Центар у Сремској Митровици, обележена је слава градске организације Српског Покрета Двери из Сремске Митровице.

Обележавању славе градске организације присуствовао је већи број чланова и симпатизера Српског покрета Двери ГО Сремска Митровица, председник окружне организације СП Двери за Срем, Драгана Милићевић, народни посланик СП Двери у Народној скупштини из сремског округа Марија Јањушевић Недић, као и представници Демократске странке Србије и Српског сабора Заветници.

 

dveri_sremska_mitrovica_slava_01

 

Присутнима се прво обратио др Милан Маслаћ, члан управе градске организације Двери у Сремској Митровици, члан Главног одбора СП Двери и носилац листе Двери на протеклим локалним изборима, које је подсетио да је управо на дан Св. Василија Великог пре 5 година настала ова градска организација, која од свог настанка промовише идеју која је другачија од свих других политичких идеја које постоје на политичкој сцени.

Нагласио је да је за остваривање идеја за које се залажу Двери, потребно остати пре свега човек али и бити доследан,  те да се нада да је градска организација управо то и успела у протеклих пет година.

Осврћући се на протекле изборе, др Маслаћ је рекао да се у Сремској Митровици поверење грађана у програм Двери константно повећава, о чему сведоче и резултати ове организације који су најбољи у целој Војводини, те да овакви резултати дају подстрек чланству у будућем раду.

Коментаришући улазак посланика Двери у Народну скупштину, др Маслаћ је истакао  да је на овај начин покрет најбоље промовисан, као и да се идеје, за које се овај покрет залаже, у Народној скупштини најбоље промовишу, те да се захваљујући томе, велики број људи учлањује у ову градску организацију.

На крају се др Маслаћ захвалио представницима из Демократске странке Србије и Српског сабора Заветници, који су својим присуством увеличали ово славље.

 

 

Присутнима се затим обратила народни посланик Марија Јањушевић Недић која је рекла да јој је дужност али и велика част да вечерас присуствује обележавању ове славе, те да је за њу велика радост када на окупу види, после свих искушења које су за нама, све оне саборце са којима је пре пет година започета борба за остваривање идеја Двери.

Госпођа Јањушевић се захвалила свима који су својим гласом омогућили да она заступа Двери у Народној скупштини, а да су саборци из Митровице својим радом томе највише допринели те да не сумња да ће им се то следећи пут вишеструко узвратити.

Она сматра да је веома важно да Двери имају своје представнике поред Народне скупштине и у свим другим локалним скупштинама, како би се идеје Двери, које су аутентичне и у које сви верујемо, што пре реализовале.

Што се тиче рада у Народној скупштини, Марија Јањушевић је истакла да владајућа странка (СНС) која спочитава Дверима да их је у парламент увео амерички амбасадор, не жели да се на захтев Двери направи анкетни одбор који би испитао те тврдње.

Време које посланици Двери имају у Народној скупштини за полемику је 20 минута за шефа посланичке групе и 8.5 минута за осталих 6 посланика, а које владајућа коалиција смањује повезујући неповезиве тачке дневног реда у заједничку расправу, је по њеном мишљењу максимално искоришћено.

 

 

Посланици Двери су свима на располагању, нагласила је она, те да сва питања које грађани имају за рад локалних самоуправа или неких других институција у држави, они ће поставити, док на одговоре народни посланици чекају најдуже 30 дана.

На крају је Марија Јањушевић пренела поздраве, председника Двери, Бошка Обрадовића, за кога је рекла да је на јулијанску нову годину, започео председничку кампању, те да је сигурна да ће током кампање доћи више пута у Сремску Митровицу.

 

Информативна служба Српског покрета Двери за Сремску Митровицу

 

 

 

Проверите такође

Востани Сербие

Востани Сербие! Востани царице! И дај чедом твојим видет твоје лице. Обрати серца их и …

Оставите коментар

avatar
2500
   
Обавести ме о