ЈАХАЧИ АПОКАЛИПСЕ УСКАЧУ У ФОТЕЉЕ

4_jahaca_apocalipse_01

 

Нова власт – нова подела фотеља, не дај Боже да неком измакне столица, сви јуре те фотеље, стручност није битна, може и приватни менаџмент или приватна виша школа само хватај столицу док их још има. Како ће тај високо образовани кадар да води сегменте предузећа, великих или малих у овом граду то ћемо тек видети. Чак је и градоначелник дигао руке од те трке – изгледа да је наследио поприлично масан и клизав пут до фотеље или је фотеља била кинеске производње.

Као што видимо из неких изјава представника СНС-а да нас лече телетабиси а управљају менаџментисти питање је у ком  смеру ће отићи овај град.

Па и када констатују да их телетабиси лече, они ипак отпусте само 75 медицинских сестара, јер што се здравства тиче, навикли смо да су ту ипак некако само сестре криве за све што крене наопако. А за шта су одговорни отпуштени људи у Општој болници у Ср. Митровици. Да ли су они само пијуни у једној шаховској партији који су избачени из игре и нема назад.

Пошто свака нова власт има све ригорозније механизме решавања постојећих проблема, надамо се да неће почети само да користе Душанов законик и почну  одсецати нос и уши уколико се нешто не уради како се нареди.

Верујемо да ни у приватном сектору није боље па ако овако наставе пластични хирурзи ће са груди, листова и гуза прећи на уши и носеве. Да ли смо ми нерадничка маса или нам не дају да радимо ако нисмо и политички подобни.

Шта то значи бити подобан – да ли то значи у преводу човек без мозга, а поносни смо на оно чувено homo sapiens – разумно људско биће. Докле ће нас и тај разум служити јер нас је оваква ситуација у земљи довела до тога да и деде од 65 година ускачу у ринг не би ли још мало били јахачи апокалипсе.

Питање да ли нас обећани бољитак у ствари води ка нечем што ни сами нисмо очекивали. Па ипак, и даље народ ћути и слеже раменима на све што види и преживљава – можда је ипак време за промене.

sidro

Верица Живанић

 

 

 

 

Проверите такође

Востани Сербие

Востани Сербие! Востани царице! И дај чедом твојим видет твоје лице. Обрати серца их и …

Оставите коментар

avatar
2500
   
Обавести ме о