УЗЈАХАШЕ И КУРТА И МУРТА

Покрет Двери је предизборним слоганом „НИ КУРТА НИ МУРТА“ упозоравао грађане Сремске Митровице шта се спрема после избора и да се не опредељују за квазиопозицију дотадашњој власти.

kurta-murta-1200px

Завршени су избори.Формирана је скупштинска већина и у нашем граду.Све је прошло наизглед неприметно и без великих потреса на локалној политичкој сцени.

А догодило се да су се КУРТИ (читај СНС), зарад мрвица власти приклониле све МУРТЕ (СРС,СПС,ЛДП,ЛСВ,Зелени) које су се икад појавиле на политичкој сцени Сремске Митровице. Сви заједно, од  дичних представника примитивног облика српског радикализма до најлибералнијих трговаца политичким и сваким другим трендовима.Сви су листом ушли у градску власт. Франкенштајн је спреман да устане и да крене у свој рушилачки поход, само да снагу овом чудовишту званично или незванично дода и ДС.

Политичке незналице ,профитери и ситне шићарџије одједном постадоше способни да воде бригу о новцу својих суграђана и способни да реше све комуналне,социјалне и инфраструктурне проблеме.Наметнути Буџет Града спакован је тако да терет обавеза и дугова сагласно поднесу сви у власти,а комфор располагања унапред предвиђеним вишком средстава добију само одабрани.

Покрет Двери је предизборним слоганом „НИ КУРТА НИ МУРТА“ упозоравао грађане Сремске Митровице шта се спрема после избора и да се не опредељују за квазиопозицију дотадашњој власти. Гласањем за све странке које сада чине власт у Граду,њихови бирачи практично су дали глас СНС-у. Сада треба бранити презадужену градску касу са суманутом инвестицијом подвожњака коју ћемо тек отплаћивати кад не буду на челу Града ови гробари градских финансија.

Не смемо дозволити да прођу политички некажњено сви који дају подршку овом Буџету,свим Куртама и Муртама. А тек када се усвоји нови Закон о финансирању локалне самоуправе. Када велики део предвиђених новчаних средстава планиран у локални Буџет оде у републички.

Спрски Покрет Двери већ две године упозорава на погрешан начин управљања средствима грађана Сремске Митровице. Прерасподелом буџетских средстава у сумњиве пројекте и ненаменско трошење истих ,показује нам да не постоји концепт развоја . Одређени су погрешни приоритети трошења као и оних  који би допринели дугорочном приливу средстава у градску касу.

Информативна служба Српског покрета Двери Сремска Митровица

 

Оставите коментар

avatar
2500
   
Обавести ме о