Сјај Слободе – Игре Глади

kont

Избори 2016. године, још једна добро исценирана игра у арени, где се воде „игре без граница“. На локалним изборима у Сремској Митровици, Српски Покрет Двери је изашао сам на изборе и остварио резултат 4,64%, што није било довољно за улазак у градски парламент. Захваљуjемо се свима који су гласали за нас и позивамо их да и даље буду уз Српски Покрет Двери, и позивамо све људе који јасније виде слику данашње Србије да се укључе у рад покрета. Честитамо СНС-у на победи на локалу и надамо се да ће испунити још нешто осим понуђених пар ствари које су обећања у предизборној кампањи, а то су:

Изградња подвожњака у „индустријски најразвијенијем делу града“ – поставили би смо питање где то људи касне на посао због воза, које то фирме постоје у том делу града. Наравно да подржавамо модернизацију саобраћајне инфраструктуре града, али то не видимо као тренутни приоритет.

И док смо све образоване људе натерали да уче немачки језик, узму кофер и оду из овог града, онима који остану СНС саградиће нови фудбалски стадион да трче за лоптом. То ће сигурно обезбедити боље дане и њима и њиховим породицама.

За то време највећа брига је окренута ка збрињавању кучића и мачака, док се напуштени и стари људи, без хране и одела, смештају у зграду Марије Терезије, где проводе неколико месеци. Боље речено, у „геронтолошки центар“ где многи привремено смештају своје мајкице и декице, који имају швајцарске пензије, а неко им обећава најбољу услугу баш овде. Предлог градској власти била би изградња геронтолошког центра како би растеретили Општу Болницу и ставили ове људе на право место.

Пошто очигледно не живимо сви на „истој нози“, много је људи који спас и ручак потраже у контејнеру, док СНС прави „Митровачку Арену“ и подвожњак.

Отворимо очи, јер још увек имамо „слободну Србију“. Докле ће то тако бити, неизвесно је. Да ли ће ова Србија доживети још једне изборе, с` обзиром на енормно брзу стагнацију привреде и пољопривреде и продају обрадивог земљишта од 1. септембра 2017. године странцима. Од тог тренутка, не знамо да ли ће неки и у контејнеру пронаћи спас као до сада. Од тог месеца, можда ће вам неко други диктирати цену Вашег хлеба, који се у овој држави до сада јео за џабе.

Када крену „Игре Глади“ биће касно, гледајте шта се дешава око вас, и не размишљајте „док траје нека траје“.

sidroВерица Живанић

 

Проверите такође

ЈАХАЧИ АПОКАЛИПСЕ УСКАЧУ У ФОТЕЉЕ

  Нова власт – нова подела фотеља, не дај Боже да неком измакне столица, сви …

Оставите коментар

avatar
2500
   
Обавести ме о