Одржана трибина Двери-ДСС у Шиду (ВИДЕО)

Коалиција Двери-ДСС-Санда Рашковић Ивић-Бошко Обрадовић је јуче одржала трибину у Шиду.

Бранислав Ристивојевић
Бранислав Ристивојевић

На трибини Српског покрета Двери и Демократске странке Србије одржаној 5. априла 2016. године на Тргу културе у Шиду, грађанима су се представили кандидати ове коалиције на предстојећим републичким, покрајинским и локалним изборима.

Испред Демократске странке Србије грађанима се обратио проф. др Бранислав Ристивојевић председник покрајинског одбора ДССа и кандидат за посланика у скупштини АП Војводина.

На питање, шта очекује од предстојећих избора, проф. Ристивојевић је одговорио да коалиција Двери-ДСС очекује једну врсту преображаја и трансформације у републици Србији. Он сматра да у политичкој понуди не постоји ни једна странка или коалиција која се отворено залаже за не приступање Србије Европској Унији и за очување неутралности Србије у војно-безбедносном смислу, а то значи да се коалиција Двери-ДСС апсолутно противи приступању Србије НАТО пакту.

Нагласио је да на политичкој сцени у Србији нема странака које отворено смеју да кажу да су за НАТО пакт, али да велики број њих покушава да пузећи увуче Србију у НАТО.

Залажу се да се тачно прорачуна шта Србија од Европских интеграција добија, а шта губи, а по прорачуну њихове коалиције, јасно је да Србија губи придруживањем Европској Унији што она половина грађана Србије која се још увек залаже за Европске интеграције, не зна.

Професор Миладин Шеварлић, кандидат за народног посланика у скупштини Србије се осврнуо на проблеме који прате приватизацију ПК Београд, рекао је да је Србија једина земља која нема регресирано дизел гориво за пољопривреднике и да је из буџета за 2016. годину пољопривреди закинуто 21,4 милијарде динара.

Коста Чавошки
Коста Чавошки

Академик проф. др Коста Чавошки, председник политичког савета Српског покрета Двери, рекао је да очекује да коалиција Двери-ДСС на овим изборима са својим посланицима уђе у парламент Србије, где ће представљати праву, патриотску народну опозицију која ће спречити да се мења Устав, да се избацује преамбула и друге одредбе о Косову и Метохији, да се врате пензије, да се подрже породице, да се обезбеди додатак за сву децу, а нарочито за треће и четврто, да се побољша положај младих људи, повећа запосленост, да се пензионерима врати оно што је отето.

двери-дсс-шид

Шиђанима се обратио и магистар Иван Костић носилац листе коалиције Двери ДСС за покрајинске изборе као и локални функционери, Дејан Константиновић испред Двери и Оливера Убавић испред ДССа.

 

Информативна служба Српског покрета Двери за Сремску област.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *