Председник Српског Покрета Двери

БОШКО ОБРАДОВИЋ

bosko_obradovic-01

Бошко Обрадовић рођен је 23. августа 1976. године у Вранићима код Чачка. После завршене Гимназије у Чачку студирао је србистику на Филолошком факултету Универзитета у Београду, где је дипломирао 2002. године. Аутор је дипломске студије „Милош Црњански и нови национализам” (Хришћанска мисао, Београд, 2005), за коју је добио награду „Милош Црњански” за најбољу књигу есеја објављену на српском језику у периоду 2003-2005.

Са још двоје студената Филолошког факултета 1999. покренуо је гласило студената србистике Двери српске, које је временом прерасло у један од водећих српских часописа за националну културу и друштвена питања, из чијег круга сарадника је 2003. формирано удружење грађана Српски сабор Двери,

Био је један је од уредника интернет презентације www.dverisrpske.com, главни уредник ТВ продукције ДВЕРИ СРПСКЕ, као и покретач и менаџер пројеката Сабора српске омладине, Српске мреже и Светосавске школе. Од 2011. члан је Старешинства ГГ Двери – за живот Србије, на чијој листи је је био кандидат за посланика на Републичким изборима 2012, носилац листе на локалним изборима у Чачку, где се од 2012. године налази као шеф одборничке групе Двери за живот Чачака, као највеће опозиционе одборничке групе у Скупштини Града Чачака.

На Ванредним републичким изборима 2014. године био је носилац листе за Републички парламент Покрета Двери.

Бави се публицистиком и написао је преко 150 различитих текстова у црквеној и националној штампи, а у име Двери имао је више стотина наступа на трибинама и медијима широм света.

Његова збирка изабраних текстова под насловом „Српски завет – српско национално питање данас” доживела је три издања (Српски сабор Двери, 2007, 2008, 2010), а књига ”Српска унија” два издања (Catena mundi 2012, 2014)

Отац је четворо деце. Живи у Чачку. Стално је запослен и ради у издавачкој кући Catena mundi д.о.о. на месту уредника издања.

На Оснивачком Сабору Српског Покрета Двери, одржаном 27.06.2015. у Чачку, Бошко Обрадовић је изабран за Председника консензусом гласова делегата из целе Србије.

Контакт: predsednik@dverisrpske.com