Бошко Обрадовић: За разлику од Шешеља ја сам права опозиција (ВИДЕО)

Обрадовић је за Еспресо испричао шта би другачије радио од садашње власти да постане председник и зашто би људи требало да гласају за њега.

 

ФОТО: Еспресо

 

Да постанете председник, шта бисте радили другачије од садашње власти? Зашто људи да гласају за вас?

– Радио бих све супротно од садашње власти. Никада не бих потписао антиуставне споразуме у Бриселу, никада не бих потписао пљачкашки закон о смањењу пензија, никада не бих дозволио коруптивни „лекс специјалис“ о Београду на води, прекинуо бих пут Србије у Европску унију по сваку цену, окренуо бих се Русији као стратешком партнеру број 1, и што је најважније формирао антикорупцијски тим при Савету за националну безбедност, отворио све тајне архиве, досијее и државне тајне и кренуо у кривично гоњење свих оних који су одговорни за пљачку Србије у последњих 27 година.

Ваша кампања је прилично мирна, а како оцењујете кампању осталих кандидата?

– Моја кампања је пре свега истинита. Говоримо о свима онима који су нас опљачкали као страначким паразитима који нам не шаљу тендере и пљачкају наше паре, о банкама које деру кожу са леђа грађанима Србије, о страним инвеститорима који не плаћају порез на остварену добит. Обишао сам читаву Србију, моја кампања је најживотнија, а разговор са људима сведочанство људи, најкреативнији смо са спотовима на интернету. Видим да су друге кампање поприлично мртве, класичан дизајн, то су велике паре, нема ту живота, поруке, програма. Све је то једно велико фолирање, све је то иста корумпирана политичка елита која влада већ 27 година. Ја нисам део те политичке корумпиране елите и зато мислим да ћу заслужити поверење грађана Србије на председничким изборима.

Ако су сви кандидати опозиције били за једну ствар – да смене Александра Вучића, зашто се нисте ујединили и именовали заједничког кандидата?

– Зато што није довољно само бити против Александра Вучића, већ поставити питање шта после Александра Вучића?! Ја, за разлику од Јеремића и Јанковића нисам за наставак европских интеграција, за разлику од Шешеља ја сам права опозиција, јер он има директан договор са Вучићем о ненападању, ћути о свему ономе што зна о Вучићу, претпостављам поново за паре, пошто је у више наврата и раније продао неке изборе. У том смислу не можете имати заједничког кандидата опозиције ако им се политика разликује. Оно што можете, је да се заједно борите против ове власти, да не дозволите изборну крађу, и то је нешто у чему ћемо сарађивати са другим представницима праве опозиције.

Шта мислите о Белом Прелетачевићу?

– Бели је добар момак, мој пријатељ. Мислим да је врхунски политички сатиричар, да на прави начин раскринкава ову мафију која влада Србијом, негде смо ту на истом задатку, и Двери то раде на свој начин шест година. Оно што Бели ради је књижевност, није политика, и тамо где он стаје ја настављам и водим једну озбиљну борбу против политичке мафије која влада Србијом, уосталом отварањем афере Двериликс отворили смо тајне снимке чланова политичке мафије и указали на све оне који перу паре од дроге преко банака у Србији, који су пљачкашке приватизације искористили такође за крађу пара, и који нас константно пљачкају и због којих је за ових 10 година свака породица у Србији изгубила 100 хиљада евра а сваки грађанин Србије 25 хиљада евра.

 

ФОТО: Еспресо

 

Ко вам је највећи противник?

– Највећи противник ми је медијска цензура, медијски мрак у којем живимо. Избегавање Александра Вучића да пет година изађе на директни телевизијски дуел, ја га зато називам политичком кукавицом, и ако би грађани Србије имали прилику да чују о чему ми разговарамо данас, сигуран сам да би резултати били апсолутно другачији.

Шта очекујете од избора? Ко ће бити нови председник Србије?

– Од избора очекујем почетак пада са власти Александра Вучића, затим (његов) пораз и подршку политици Двери која побеђује широм Европе и света јер то за шта се ми данас залажемо је данас победничка политика, свет се променио у последњих годину дана, Велика Британија је изашла из Европске уније, Трамп победио у Америци… Очекујем да те политичке промене дођу и у нашу земљу.

Ко вам је идеолошки најближи, а ко најдаљи од осталих кандидата?

– Има неколико председничких кандидата са којима имам сличне ставове, али за разлику од свих њих нисам био на власти, иза себе немам афере, нисам купио диплому, нисам део корумпиране елите која влада Србијом 27 година и имао сам храбрости да отворим највећу криминалну политичку аферу на просторима Двериликс, да извадим државне политичке тајне и упознам јавност како се заправо пљачка народ и држава и мислим да је то најважнији адут због кога верујем да ћу ући у други круг председничких избора, и рекао бих да сам направио нешто што није направио нико на новијој политичкој историји Србије. Поднео сам и ковертирао оставку на место председника Србије, потписао је код јавног бележника у Београду, ако за шест месеци на месту председника Србије не испуним 10 тачака које сам обећао. То је први пут у историји Србије да неко ковертира оставку пре избора, и ако не испуни своје предизборна обећања, та оставка ће бити активирана. Мислим да је то најважнији разлог због ког грађани Србије треба да гласају за мене и зашто могу да ми верују. Не видим да су други председнички кандидати спремни да ковертирају своје оставке ако не испуне предизборна обећања.

У каквим сте односима са бившим сарадником, председничким кандидатом Паровићем? Ко стоји иза његове кампање?

– Мирослав Паровић је само један од блажих опозиционара и једна од Вучићевих продуката који служи за замајавање јавности на овим председничким изборима. Јасно је да му је Вучић скупио потписе за председничку кандидатуру, јасно је да га Вучићеви медији позивају у госте и популаришу, и то је само још један од Вучићевих агената у опозицији који служи за замајавање грађана Србије. Истина, не тако велики и значајан као Војислав Шешељ, али свакако у истој функцији као део Вучићеве екипе. Немам никакве односе са онима који су издали Двери.

Ако победите на изборима, коју ћете песму пустити да прославите?

– Жене воле официре.

Ко је најгори кандидат?

– Најнепоштенији и најгори кандидат је Александар Вучић који је прекршио сва своја предизборна обећања, и који за пет година власти није завршио ниједан судски поступак, данас у затворима Србије нема ниједног тајкуна, политичара који нас је опљачкао, 2014. године је расформирао радну групу за борбу против криминала и корупције, распустио 100 инспектора за сузбијање привредног криминала, и практично одустао од борбе против криминала. Обећао да неће смањити пензије, смањио их, обећао да се никада неће кандидовати за председника, кандидовао се, може ли се том човеку веровати?!

Да ли ћете подржати било ког кандидата који се пласира у други круг против Вучића?

– Само ако је спреман да потпише 10 тачака, које од њега траже бирачи Двери, у супротном бојкотоваћемо други круг председничких избора.

Шта то значи?

– То значи да поверење Двери неће добити нико, морају да се обавежу и да ковертирају своју оставку, ако не испуне своја предизборна обећања, дакле, нећемо да се више играмо политике у Србији, хоћемо да имамо изјаву сваког председничког кандидата који јасно каже, уколико не испуни своја обећања подноси оставку, и да је већ сада овери код јавног бележника, и да сви грађани Србије могу да је преузму и да је активирају када виде да није испунио предизборна обећања. То није урадио нико сем мене, зато не могу да верујем на реч.

 

 

Извор: Еспресо

 

Save

 

Проверите такође

Да ли су изјаве Вучића о разграничењу противуставне

Шта је став Владе Србије, која је према важећем Уставу дужна да „утврђује и води …

Оставите коментар

avatar
2500
  Subscribe  
Обавести ме о