Марија Јањушевић: Ако ме питате (зашто подржавам Бошка Обрадовића)

Србији је у XXI веку, више него икада, потребан човек који ће својим активностима и личним примером покренути српски народ из летаргије, умора, разочарења.

 

 

Најгора појава последњих  дана је и  страх од било каквих промена, чак и када је извесно да ће оне бити промене на боље. Отуђени режим у Србији тај страх изазива и потхрањује. А сви  смо свесни да ништа не траје вечно и да се сваком злу зна мера и крај.

Србији је дакле потребан човек који ће људима улити поверење, ослободити их страха и пробудити у њима оне витешке и покретачке снаге, које савакако у себи имају. Разуме се да то може само јака личност, неко ко је и личним примером показао упорност, истрајност, мудрост и одлучност у пресудним тренуцима.

Наша северна покрајина, плодна Војводина, требало би по свом богатству и потенцијалима, културном наслеђу и богатсву различитости, да буде перјаница, локомотива наше државе. Уместо тога ми свакодневno видимо само претње и застрашивање режима да нам може бити само горе уколико они не буду на власти. Цензура медија, селективне инвестиције у зависности од страначке припадности, отуђење плодних ораница и гушење домаће пољопривреде и осталих привредних грана су кључне активности владајућих структура. Будући председник Србије ће пре свега имати задатак да обезбеди равноправну расподелу средстава у свим областима. Када се медији у Србији буду такмичили у реалном и тачном извештавању, а не у величању лика и дела челника СНС, биће створени први предуслови за слободу и у другим областима.

Бошка Обрадовића, председника Српског покрета Двери познајем довољно да мирне душе могу да кажем да својим радом, снагом, проницљивошћу, стрпљењем и одлучношћу има све потребне предиспозиције да води Србију. Иза њега стоји 18 година упорног и тешког рада, неретко опасног по сопствену безбедност. Током ових, углавном мукотрпних година, подржали су га мудри и искусни српски интелектуалци, који већ годинама прате његов рад и помажу му у профилисању личности која је право решење за Србију у овом веку.

Верујем му када каже да ће бити достојан председник свих грађана Србије и свих Срба у расејању. То за мене значи да ће ослободити медије, сачувати земљу, заштитити домаћег произвођача и охрабрити све грађане да се поштују и помажу једни другима. Да ће интересе породице ставити на прво место, женама омогућити да ускладе мајчинство са каријером, да буду заштићене у здравственом смислу и од сваке врсте  насиља.  Да заједно градимо друштво какво заслужујемо.

Да живимо као људи!

 

Марија Јањушевић – народни посланик

 

 

Проверите такође

Иван Костић – Косово је грдно „судилиште“ свих нас

Просто је невероватно да ни један високи функционер или посланик Српске напредне странке нема храбрости …

Оставите коментар

avatar
2500
  Subscribe  
Обавести ме о