Обрадовић: Вратићу углед просветним радницима (ВИДЕО)

Морамо побољшати материјални положај просветних радника у Србији и морамо  вратити ауторитет и достојанство српском учитељу, наставнику и професору – рекао је председнички кандидат Двери, Бошко Обрадовић.

 

 

У петак 17. марта 2017. године, просветни радници су, у организацији Уније синдиката просветних радника Србије, још једном, по ко зна који пут, изашли на улице са намером да укажу Влади Србије на положај у коме се налазе. Овога пута разлог за протест био је и подсећање властодржаца на неиспуњена обећања из 2015. године.

Говорници су се осврнули на погубну политику Владе према школству и позвали надлежног министра да испуни оно што је његов претходник обећао пре две године. Професори су прецизно израчунали колико им је ова Влада смањила плате, а колико вратила. И показало се да је ова рачуница тачнија од оне којом маше премијер. Подсетили су и на неисплаћене, а обећане награде. Поред материјалног положаја, оно што тишти најобразованији слој овога народа је и однос друштва према овој професији. Наведени су скори примери насилног понашања према професорима од стране ученика и родитеља и затражено да надлежни органи заштите професоре на њиховом радном месту.

Председнички кандидат Двери, Бошко Обрадовић, присуствовао је протесту просветних радника и том приликом рекао да годинама уназад одлази на оправдане протесте просветних радника у Србији, јер су они данас највише понижени од ове власти.

„Влада Александра Вучића, понизила је читав средњи слој у Србији смањењем плата и пензија, а просветни радници који су највише образовани слој становништва, имају плату испод републичког просека. Зато сам и данас овде, да пружим пуну подршку овом протесту просветних радника. Морамо побољшати материјални положај просветних радника у Србији и морамо  вратити ауторитет и достојанство српском учитељу, наставнику и професору“ – рекао је Бошко Обрадовић.

Обрадовић је истакао да Двери још од 2012. године сматрају, да је најбољи програм реформи српског образовања, програм за стабилан просветни систем, који је израдила Унија синдиката просветних радника Србије, један од најбољих синдиката у Србији.

„Овај синдикат треба да да и будућег министра просвете, када се Двери буду питале и одлучивале“ – закључио је Обрадовић.

 

 

Информативна служба Српског покрета Двери

 

Save

 

Проверите такође

Председник Србије је највећа безбедносна претња по земљу

Након јучерашње изјаве Бошка Обрадовића о Вучићевом кршењу Устава, на председника Двери подигла се комплетна …

Оставите коментар

avatar
2500
  Subscribe  
Обавести ме о