Српски председник брине о онима, који су дали своје животе за отаџбину!

Председнички кандидат Српског покрета Двери, Бошко Обрадовић, је приликом посете градској организацији у Панчеву,  заједно са Гораном Белаћем, братом погинулог борца, положио је венац на споменик погинулим борцима у ратовима од 1991. до 1999. године.

 

„Ми смо једина држава у окружењу која нема закон о ратним војним ветеранима, која није решила проблем ратних војних инвалида и која није збринула породице погинулих у ратовима деведесетих. Данас у Србији, још увек нису решена питања бројних избеглица, које су у Србију дошли из БиХ, Хрватске, Републике Српске Крајине, или су интерно расељени са Косова и Метохије. Ми смо највећи избеглички народ на Балкану са више од милион избеглица у свим ратовима који су се десили деведесетих“ – рекао је председник Двери.

Он је истакао да је наша обавеза да памтимо, да помогнемо и збринемо све оне који су остали иза наших војних ветерана и хероја и да помогнемо њиховим породицама у времену у којем живимо.

„Као будући председник Србије, обавезујем се да ћу радити све на доношењу новог закона о ратним војним ветеранима, који ће збринути све ратне војне инвалиде у Србији и све породице погинулих. Ако не можемо у овом тренутку да надокнадимо све дневнице ратних војних ветерана, а и то треба учинити, оно што сигурно можемо, јесте, да свакоме доделимо споменицу отаџбинског рата и да онај ко је учествовао у ратовима има привилегије у нашем друштву, јер они који су били спремни да дају живот за нашу отаџбину треба да имају привилегију и држава то треба да им врати у сваком смислу, медицинској заштити, социјалној помоћи и образовању за њихову децу.

У мени они имају свог председничког кандидата. Ја ћу бити српски председник, а српски председник брине о онима, који су дали своје животе за отаџбину„ закључио је председнички кандидат Двери, Бошко Обрадовић.

 

Информативна служба Српског покрета Двери за сремску област

 

 

Проверите такође

Председник Србије је највећа безбедносна претња по земљу

Након јучерашње изјаве Бошка Обрадовића о Вучићевом кршењу Устава, на председника Двери подигла се комплетна …

Оставите коментар

avatar
2500
  Subscribe  
Обавести ме о