Има наде за српско село и српског сељака (ВИДЕО)

Претходне власти су дозволиле да странци преузму наше тржиште, да иностране компаније преузму све субвенције и сву помоћ државе, а да домаћи привредник и пољопривредник пропадају, оценио је Обрадовић обилазећи породично газдинство породице Товаровић у Пећинцима. Он је поручио да то мора хитно да се промени и обавезао се да ће бити заштитник и заступник српског села и пољопривреде, ако му грађани укажу поверење и изаберу га за председника.

 


Неопходно је да смањимо порезе и доприносе на зараде запослених у домаћој производњи и да ослободимо плаћања пореза у првим годинама рада сваку новоотворену фирму, рекао је Обрадовић. Објашњавајући свој програм за обнову српске привреде и пољопривреде, кандидат Двери је истакао да све државне снаге, субвенције, пореске олакшице, извозне гаранције, повољни дугорочни кредити морају бити стављени у службу отварања нових радних места у домаћој производњи. Има наде за Србију, има наде за српско село и српског сељака, али држава мора да стане иза њега. Држава мора да покрене ланац обнове пољопривредно-индустријских комбината, индустрије домаће пољопривредне механизације и српског задругарства, удруживање наших пољопривредника, што ће им омогућити да појефтине и увећају своју производњу и да буду конкурентнији на домаћем и иностраном тржишту, нагласио је Обрадовић.

Он је оценио да је слика пропасти српског села и пољопривреде драматична и илустровао ову тврдњу катастрофалном ситуацијом у којој се данас налази газдинство породице Товаровић из Пећинаца која је била један од највећих пољопривредних произвођача у бившој Југославији.

На 10 000 м2 огромног пословног простора различитих товилишта, силоса и некадашњих фарми свиња и говеда, некада је радила једна од најјачих сточарских пољопривредних производњи у бившој Југославији. Драганин отац, Томислав, био је рекордер четири године за редом у товљењу свиња и јунади у старој Југославији. Некада се са овог пољопривредног газдинства вршио огроман извоз и у Аустрију и на сва друга тржишта света. Данас је све пусто, празно и урушено, јер су претходне власти дозволиле да се домаћи привредник и пољопривредник уништи, да српско село пропадне. Каква је то држава и каква је то власт која је себи дозволила да један овакав домаћин и пољопривредни произвођач, који је био шампион у својој категорији, пропадне, упитао је Обрадовић.

Ћерка Томислава Товаровића, Драгана, том приликом је истакла, да верује, да ће држава Србија, са председником као што је Бошко Обрадовић, имати слуха да се овако озбиљне породичне фирме, иако су сада руиниране, врате у функцију и постану озбиљни репрезенти, као и највећи произвођачи меса у читавој Европи.
Кандидат Двери је истакао да поново можемо да подигнемо нашу привреду и пољопривреду и да оживимо српско село, али да српски предузетник и пољопривредник морају доћи у први план.

Ако ми грађани укажу поверење на предстојећим изборима, моја обавеза ће бити да свуда и на сваком месту будем амбасадор и онај који промовише интересе српског села и домаће производње нашег пољопривредника, рекао је Обрадовић.
Он је изразио уверење да српски сељак и наше село имају за кога да гласају и поручио да ће у њему имати свог председничког кандидата.

 

 

 

Информативна служба Српског покрета Двери

 

 

Проверите такође

Председник Србије је највећа безбедносна претња по земљу

Након јучерашње изјаве Бошка Обрадовића о Вучићевом кршењу Устава, на председника Двери подигла се комплетна …

Оставите коментар

avatar
2500
  Subscribe  
Обавести ме о