(Х)Ала из Доњег Товарника

Доњи Товарник јесте једно од најмањих села у склопу Пећиначке општине. Заузима површину од 22км квадратна, са свега девет стотина седамдесет и три становника.

 

hala-tovarnik

Међутим, у овако малом и опустошеном селу, одлуком општинских моћника саграђена је спортска хала од неколико стотина квадрата, намењена како одржавању разних спортских такмичења (што је веома парадоксално, с обзиром на чињеницу да становништво села чине већином старији људи, док је омладина расејана како у веће градове, тако и по свету, а услови за тренирање било ког спорта су непостојећи), тако и приватним спортским терминима за разоноду. Питање које се намеће јесте: где је ту економска рачуница, и економска логика? Изградња скупоцене хале у малом селу, није ли то лудост?

У ситуацији када су школе у очајном стању, док им кровови прокишњавају, а ђаци седе на похабаним клупама цепајући једва купљену тренерку, и тоалети још увек имају чучавце, није ли паметније уложити тај огроман новац у побољшање услова у школама за нашу децу, за нашу будућност? Док просветна инспекција даје једва пролазну оцену пећиначким школама, за то време локални властодршци лове. Стога су ловачка удружења велелепно сређена и опремљена, а спортске сале у школама једва да имају минимум услова за одржавање часова физичке културе. Још је занимљивија чињеница да општинске власти годинама обећавају исту ту халу у Пећинцима (где је највећа концентрација деце и омладине) која би била функционална за све и доступна апсолутно свима.

Међутим, она волшебно изниче баш у месту у којем живи највећи општински моћник и тајкун. Случајност? Не би се рекло. Страствени ловац и борац за искључиво себе и испуњавање својих личних интереса, одлучио је да хала буде саграђена, нећете веровати, баш у његовом селу, у Доњем Товарнику.
 

Инфо служба Двери Пећинци

 

 

 

Проверите такође

Иван Костић – Косово је грдно „судилиште“ свих нас

Просто је невероватно да ни један високи функционер или посланик Српске напредне странке нема храбрости …

Оставите коментар

avatar
2500
  Subscribe  
Обавести ме о