Против предрасуда и злоупотреба – осМЕХОм

Израз којим нас је „частио“ господин Мехо јавно у медијима, а без доказа и аргумената, што је недопустиво за посланика који још председава Одбором за људска права не желим да понављам.

marija_janjusevic_1024

У веома позитивној атмосфери конституисан је Одбор за људска и мањинска права и равноправност полова. Чланови су већ сарађивали и сви смо изразили очекивање да ћемо добро сарађивати, упркос томе што смо посланица Љупка Михајловска из покрета Доста је било и ја биле против тога да на челу одбора остане господин Мехо Омеровић.

Док су остали честитали, и сама сам уљудно пружила руку и објаснила да би било лицемерно да сам подржала његов избор, али да очекујем квалитетну сарадњу. Новоизабрани председник нас је информисао да је прочитао биографије свих чланова и заменика и изразио уверење да смо сви квалификовани да се нађемо у овом Одбору и бавимо предвиђеним темама.

Ту долазимо до основног разлога због којег нисам могла да подржим посланика Меху Омеровића да председава. Волела бих да се исто тако детаљно информисао о раду Двери и биографији самог покрета и његових челних људи, јер у том случају му се вероватно не би догодило да нас етикетира и гура у модел насиља и једноумља, који је давних дана неко други припремио за Двери.

Неко коме није одговарало да се зна истина о породичном покрету, којем је најважније питање економски и демографски опстанак Србије – пре свега природне породице као основне ћелије друштва, озбиљно угроженог белом кугом.

Залуд наша подсећања да за 17 година рада нисмо имали ни један једини инцидент на заиста импозантном броју догађаја које смо организовали. Израз којим нас је „частио“ господин Мехо јавно у медијима, а без доказа и аргумената, што је недопустиво за посланика који још председава Одбором за људска права ја не желим да понављам и никада нећу. Не желим да и сама учествујем у покушају да више пута поновљена лаж постане истина.

ФОТО; НСПМ
ФОТО; НСПМ

Надам се да ће се убудуће председавајући Мехо Омеровић са уважавањем односити према Дверима и увидети колико се огрешио о мирољубиве и породичне људе.

Седница је завршена одмах по избору председника и заменика, тако да нисам имала прилику да се јавно захвалим свим грађанима који се ових дана обраћају народним посланицима – сви са захтевом да се нипошто не усвоји резолуција о Сребреници, по захтеву неколико посланика Народне скупштине Србије, предатом на Видовдан. Без изузетка, сви грађани који су се обратили моле или инсистирају да посланици никако не дозволе да се та резолуција усвоји.

Интересовање грађана је толико да заиста верујем да се нико неће усудити да ову тему стави на изјашњавање на седници народне скупштине. Једно је разговарати о узроцима и захтевати темељно испитивање узрока који су довели до толиких трагедија широм Балкана, а нешто сасвим друго је једнострано и без доказаних чињеница жигосати народ који је толико страдао у двадесетом веку.

Користим прилику да подржим грађане да пишу, да се изјашњавају и тако на најдиректнији начин буду у контакту са народним посланицима, својим представницима. Заједно ћемо тако решавати проблеме, један по један. Тако ће Народна скупштина повратити поверење својих грађана и приближити им државу, која је у овом тренутку отуђена и без јасног плана и правца.

 

Марија Јањушевић

 

 

 

Проверите такође

Марија Јањушевић – Или си Вучић или чуваш КиМ

Једино разграничење које је прихватљиво јесте оно које ће јасно показати ко штити а ко …

Оставите коментар

avatar
2500
  Subscribe  
Обавести ме о