Сексуална оријентација није људско право – Бошко Обрадовић

Лидер Двери Бошко Обрадовић изјавио је данас да сексуална орјентација није људско право као и да је недостојно сводити човекову личност на његову сексуалност. Каже да апсолутно неће подржати Параду поноса у Београду.4

bosko_obradovic_02-1

У изјави за Н1, Обрадовић је поводом позива организатора Параде поноса да јавно брани слободу окупљања и људска права припадника ЛГБТ популације рекао да је геј парада небитна и наметнута тема.

“Поштујем њихово присуство у заједничкој борби против изборне крађе, спреман сам да подржим свакога ко трпи било какву дискриминацију али геј парада је небитна и наметнута тема. Има важнијих тема које су маргинализоване, попут проблема беле куге или катастрофалног стања у пољопривреди, као и проблеми оних који имају кредите у швајцарским францима”, рекао је он.

Лидер Двери је рекао да хомосексуаци сасвим слободно живе и раде у друштву и упитао: “Шта је проблем?”
“Што се нас тиче, геј парада вређа јавни морал Србије и само је први корак ка парадирању кроз остале сфере система. Њихов циљ није геј парада ни окупљање него би да загосподаре уџбеницима, школама, медијима, политиком, законодавством… А крајњи циљ им је да легализују хомосексуалне бракове и да им се омогући усвајање деце. Ми смо против овекве идеологије и по узору на руско законодавство преложићемо закон о забрани промоције хомосексуализма малолетним лицима”, истакао је Обрадовић у изјави за Н1.

Како истиче, Двери “апсолутно неће” подржати геј параду 18. септембра јер нико нема право да вређа јавни морал.

“Сексуална орјентација није људско право и недостојно је сводити човекову личност на његову сексуалност Ми смо спремни да причамо о свему, али нисмо спремни да мењамо своје политичке ставове под утицајем моћних лобија.

ИЗВОР: Н1

 

Проверите такође

Да ли су изјаве Вучића о разграничењу противуставне

Шта је став Владе Србије, која је према важећем Уставу дужна да „утврђује и води …

Оставите коментар

avatar
2500
  Subscribe  
Обавести ме о