Избори у Сремској Митровици нису регуларни (САОПШТЕЊЕ)

saopstenje_02

Српски покрет Двери обавештава своје гласаче и остале суграђане да је на основу великог броја усмених примедби својих чланова бирачких одбора као и представника у изборном процесу испред других странака, управа наше градске организације поднела захтев за увид у изборни материјал за локалне изборе .

Циљ нам је био да утврдимо на лицу места у Изборној комисији града Сремска Митровица да ли је заиста било неправилности у раду бирачких одбора.

После пет дана прегледања извода из бирачких спискова, записника са свих бирачких места и пребројавања гласачких листића, констатовали смо следеће :

На Четири од укупно педесет седам бирачких места није било пропуста у раду бирачких одбора.

На преосталих педесет три је направљено низ грешака, од очигледног незнања у вођењу евиденције до тешких повреда изборне воље грађана.

Будући да је већ првог дана после избора поднесена пријава на пропуст у раду РИК-а на једном бирачком месту у Сремској Митровици, уследила је и жалба Управном суду Републике Србије на погрешно издато решење од стране исте комисије.

Од великог броја неправилности у раду бирачких одбора и изборне комисије града Сремска Митровица, због временског ограничења за подношење пријава и жалби правни тим СП Двери Сремска Митровица донео је одлуку да упути четири жалбе Управном суду РС у Београду за најтеже прекршаје и нерегуларности.

Пример тежине прекршаја је, рецимо, да на једном бирачком месту, једној странци у записник не буде уписано 20 гласова који постоје међу гласачким листићима. По слободној процени тај број листића по досадашњим прелиминарним резултатима доноси власнику гласова још један одборнички мандат у скупстини Града.

Следећи пример, на другом бирачком месту другој странци додато је у записник 15 гласова који не постоје међу гласачким листићима.

Избори 2016.године у Сремској Митровици су нерегуларни, а ако имамо правну државу, гласање ће бити поновљено на најмање пет бирачких места.

Информативна служба Српског покрета Двери за Сремску Митровицу

 

Проверите такође

Председник Србије је највећа безбедносна претња по земљу

Након јучерашње изјаве Бошка Обрадовића о Вучићевом кршењу Устава, на председника Двери подигла се комплетна …

1
Оставите коментар

avatar
2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Данко Б. Марин Recent comment authors
  Subscribe  
Новије Старије Највише гласова
Обавести ме о
Данко Б. Марин
Гост
Данко Б. Марин

Џак афера је решена, има судски епилог – покушај преваре Томе светог Дипломског и Адолфа Смучића… Сад су преваранти добили нову шансу и користе је СТРУЧНО уз претходна криминална искуства!