Избори у Сремској Митровици нису регуларни (САОПШТЕЊЕ)

saopstenje_02

Српски покрет Двери обавештава своје гласаче и остале суграђане да је на основу великог броја усмених примедби својих чланова бирачких одбора као и представника у изборном процесу испред других странака, управа наше градске организације поднела захтев за увид у изборни материјал за локалне изборе .

Циљ нам је био да утврдимо на лицу места у Изборној комисији града Сремска Митровица да ли је заиста било неправилности у раду бирачких одбора.

После пет дана прегледања извода из бирачких спискова, записника са свих бирачких места и пребројавања гласачких листића, констатовали смо следеће :

На Четири од укупно педесет седам бирачких места није било пропуста у раду бирачких одбора.

На преосталих педесет три је направљено низ грешака, од очигледног незнања у вођењу евиденције до тешких повреда изборне воље грађана.

Будући да је већ првог дана после избора поднесена пријава на пропуст у раду РИК-а на једном бирачком месту у Сремској Митровици, уследила је и жалба Управном суду Републике Србије на погрешно издато решење од стране исте комисије.

Од великог броја неправилности у раду бирачких одбора и изборне комисије града Сремска Митровица, због временског ограничења за подношење пријава и жалби правни тим СП Двери Сремска Митровица донео је одлуку да упути четири жалбе Управном суду РС у Београду за најтеже прекршаје и нерегуларности.

Пример тежине прекршаја је, рецимо, да на једном бирачком месту, једној странци у записник не буде уписано 20 гласова који постоје међу гласачким листићима. По слободној процени тај број листића по досадашњим прелиминарним резултатима доноси власнику гласова још један одборнички мандат у скупстини Града.

Следећи пример, на другом бирачком месту другој странци додато је у записник 15 гласова који не постоје међу гласачким листићима.

Избори 2016.године у Сремској Митровици су нерегуларни, а ако имамо правну државу, гласање ће бити поновљено на најмање пет бирачких места.

Информативна служба Српског покрета Двери за Сремску Митровицу

 

Проверите такође

Позив грађанима Србије на протест у Пећинцима (ВИДЕО)

Поштовани грађани Србије, позивамо вас на протест у организацији Српског покрета Двери, поводом незапамћеног политичког …

Оставите коментар

1 Коментар на "Избори у Сремској Митровици нису регуларни (САОПШТЕЊЕ)"

Обавести ме о
avatar
2500
Сортирај прво:   Новије | Старије | Највише гласова
Данко Б. Марин
Гост

Џак афера је решена, има судски епилог – покушај преваре Томе светог Дипломског и Адолфа Смучића… Сад су преваранти добили нову шансу и користе је СТРУЧНО уз претходна криминална искуства!

wpDiscuz