Трибина градске организације Двери из Сремске Митровице у селу Раденковић (ВИДЕО)

Градска организација Српског покрета Двери, у оквиру предизборне кампање, одржала је трибину у мачванском селу Раденковић.

01

Градска организација Српског покрета Двери, је у оквиру кампање поводом предстојећих избора на свим нивоима, одржала предизборни скуп у селу Раденковић. Мештанима су се у месној канцеларији обратили носилац листе ДВЕРИ ЗА СРЕМСКУ МИТРОВИЦУ, др Милан Маслаћ и кандидат за одборника, др Драган Живанић доцент на машинском факултету Универзитета у Новом Саду.

03

На почетку трибине, др Маслаћ је мештане обавестио да на локалним изборима за градску скупштину, Српски покрет Двери наступа самостално, да није у коалицији ни са једним странком или покретом те да је договор са ДСС изостао из свима познатог разлога, владавине ДСС Сремском Митровицом од петооктобарских промена до данас.

Нагласио је да Двери нису дошли у Раденковић да би давали било каква обећања већ да би се са мештанима кроз разговор упознали са проблемима и кроз дискусију покушали да пронађу најбоље одговоре за њихова решавања. Сложили су се да је недопустиво да село од 1000 становника нема водовод, мада је исти „први пут обећан“ још давне 1984 године, а да су све власти до данас давали иста обећања по питању снабдевања водом овог села.

04

Представљајући програм Српског покрета Двери, др Маслаћ је истакао да се Двери залажу за развој домаће привреде и пољопривреде, да стављају породицу на прво место те да ће се одборници Двери у градској скупштини залагати да се далеко више из градског буџета издваја за тзв. породична давања (дечји додатак, матерински додатак…) као и да се подстицаји који се из градског буџета издвајају за довођење страних фирми преусмеравају у правцу домаћих предузетника и пољопривредника.

02

Говорећи о пољопривредној политици Двери, професор Живанић је рекао да пољопривредницима највише проблема прави безцарински увоз пољопривредних производа из Европске уније као и директива из Брисела о забрани „претераног“ извоза пољопривредних производа у Русију, те да ће се Двери залагати за увођење царина за производе из Европске уније и за повећање извоза у Русију, а да ће се пољопривредна производња повећати оживљавањем задругарства. Подсетио је мештане да је Србија једна од ретких земаља која има са Русијом потписан уговор о слободној трговини, који није довољно искоришћен делом и због недовољне производње, те да је потребно повећати државни подстицај према пољопривредницима како би се производња повећала.

Пољопривреда је окосница развоја наше земље и Двери ће учинити све како би српска села оживела и како би престале миграције из села ка градовима, нагласио је Живанић.

Градска организација Двери у Сремској Митровици је у оквиру предизборне кампање по мачванском делу града, поред Раденковића организовала трибине и у Засавици и Равњу.

Служба за информисање Српског покрета Двери у Сремској Митровици.

 

Проверите такође

Обрадовић – Вучић је највећи пријатељ независног Косова (ВИДЕО)

Конференција за новинаре Бошка Обрадовића Данас је у просторијама ГО СП Двери у Чачку, одржао …

Оставите коментар

avatar
2500
  Subscribe  
Обавести ме о