Садашња власт је свима направила много проблема

Повод за разговор са једним од кандидата за одборнике листе Двери за Сремску Митровицу, Драганом Живанићем доцентом на новосадском Факултету техничких наука, била је чињеница да локални одбор ове странке не излази у коалицији са ДСС-ом, без обзира на коалициону сарадњу на другим нивоима.

dragan_zivanic

Коментаришући ову чињеницу Драган Живанић је рекао:

– Као прво да кажем да Српски Покрет Двери и Демократска Странка Србије у Сремској Митровици нису имали неспоразума око коалиционог договора, јер до тог нивоа нисмо ни дошли у току разговора. Будући да је Демократска Странка Србије до расписивања избора био коалициони партнер у власти, истина мањински, нисмо стекли утисак да су критични према резултатима рада у претходне четири године. Наш став у Дверима је да власт у Митровици није добро радила посао који су јој поверили грађани и самим тим из положаја ванпарламентарне опозиције, дужност нам је да критикујемо све странке за пропусте у раду, па и ДСС.

Да закључимо, подржавајући ДСС дали бисмо легитимитет добром раду претходне власти у Сремској Митровици, за чији рад, да поновим, мислимо да је оставила многе проблеме свима нама.

mitrovica_lista

Каква је структура изборне листе Двери за Сремску Митровицу?

– На нашој листи кандидата налазе се углавном млади људи неоптерећени страначком прошлошћу. По месту становања су и из сеоских и градске средине. Уз неколицину старијих кандидата, родитеља из вишедетних породица, део су нашег Покрета који промовише породицу и породичне вредности. По структури образовања, да се похвалимо, на листи имамо од ученика, студената, радника до универзитетског професора.

Пензионера на листи кандидата немамо, јер су они препустили места својој деци и унуцима да сами одлучују о својој будућности. Самим тим желимо да покажемо да су Двери покрет свих грађана Сремске Митровице и отворене за све којима су породица и Србија на првом месту.

Шта би побројали као најважније ставке у предизборном програму Двери када је у питању локални ниво?

– Као што нама члановима и симпатизерима Покрета име ДВЕРИ у духовном смислу има непроцењив значај, тако желимо да отворимо сва врата градских органа Управе за грађане да знају шта и колико дају за развој града и да ли им се то враћа. Дакле, кад се буду Двери питале и одлучивале сви приходи и трошкови Градске управе ће бити јавни.

У реорганизацији рада Сремска Митровица ће имати једну Управу, а не девет као до сада. Страначка и коалициона намиривања по Управама неће постојати. Један Културни центар у Сремској Митровици може да окупи све културне институције у граду, а не као до сада да свака установа води своју страначку и потрошачку политику.

Акценат ћемо ставити на социјалну политику заштите угрожених породица, промоцију породица са више деце, издвајања из буџета у фонд за лечење тешко оболеле деце.

Приоритет ћемо дати развоју породичног предузетништва и развоју митровачких производних погона у прехрамбеној индустрији. Захтеваћемо да домаћи привредници имају предност и олакшице приликом отварања мањих и средњих предузећа у односу на страна улагања у „картон“ фабрике у којима је ропски однос према радницима. Захтеваћемо да део прихода, који у општински буџет долази од пореза на имовину, буде кроз одређене инфраструктурне пројекте враћен у свако село, сразмерно величини и реалним потребама.

У спорту ћемо обновити школски такмичарски спорт и мотивисати школе да ученике усмеравају на бављење базним спортовима (пливање, гимнастика, атлетика). Учинићемо све да искористимо потенцијале туризма у Митровици, која својим историјским наслеђем претендује да буде туристички лидер, не само региона, већ и целе републике.

milan_maslac

На челу ваше изборне листе налази се доктор Милан Маслаћ. Можете ли, у кратким цртама, упознати ширу јавност са њим?

– Сматрам да Српски Покрет Двери у Сремској Митровици није могао да изабере компетентнију особу за носиоца листе него што је др Милан Маслаћ. Свако ко га познаје може да потврди да је, и пре бављења политиком, др Милан Маслаћ својим животом, очувањем и неговањем основних људских вредности и хришћанских врлина, у својој породици и односу према другима, заправо био прави пример онога што су основна начела Српског Покрета Двери.

Др Милан Маслаћ је рођен у Сремској Митровици 1972. године, где је завршио основну школу и гимназију. Стоматолошки факултет је завршио у Београду 1999. године, а специјалистички испит из стоматолошке протетике положио 2006. чиме је стекао звање специјалиста стоматолошке протетике. У браку је са Миланом Маслаћ са којом има четворо деце.

На крају, реч-две о евентуалним пост изборним коалицијама, с ким и под којим условима?

– Верујем да ће нам велики број наших суграђана дати глас поверења и да ћемо прескочити праг за улазак у Скупштину Града. За сада је извесно да нећемо у коалицију са митровачким СНС-ом јер су они перјанице накарадне политике коју је до сада водила Влада РС и њен премијер Вучић. За остале странке треба видети ко ће ући у Скупштину и колико су спремни да прихвате наша програмска решења за добро свим нашим суграђанима. Досадашња искуства нам говоре да ће бити тешко јер су све странке и кадрови били на власти и једини им је циљ повратак на мали, локални, али ипак престо.

Изборна листа “Двери за Сремску Митровицу – доктор Милан Маслаћ” налази се на листићу за локалне изборе под редним бројем седам.

ИЗВОР: Сремскомитровачки портал – М.М.

 

Проверите такође

Бошко Обрадовић – Савез за Србију је земљотрес на политичкој сцени

Косово и Метохија је највеће и најважније српско национално и државно питање.     „Косово …

Оставите коментар

avatar
2500
  Subscribe  
Обавести ме о