Преговори са ЕУ понижавајући за Србију

Демократска странка Србије и Покрет Двери оценили су да су преговори са ЕУ понижавајући и да подразумевају низ услова који се стављају пред Србију.

bosko_sanda

Та два коалициона партнера на предстојећим изборима 24. априла сматрају да став Хрватске да Србија треба да испуни услове које јој Хрватска поставља да би добила њену сагласност за отварање преговарачког поглавља 23 са Европском унијом, не указује само на лоше односе две државе.

„То потврђује и чињеницу да целокупан процес евроинтеграција Србије представља испуњавање широког спектра политичких услова који се пред њу постављају са различитих страна“, оценили су ДСС и Двери.

Те партије додају и да Европска унија преко поглавља 35, као услова за отварање свих осталих, захтева од Србије да настави сарадњу с приштинским властима на конституисању државности такозваног Косова и фактички се одрекне Устава Србије и Резолуције Савета безбедности УН 1244.

„Поглавље 31 о заједничкој спољној, безбедносној и одбрамбеној политици постаће полуга за увођење санкција Русији, а друга поглавља за даљу распродају кључних привредних и природних ресурса. Јасно је да је целокупан процес преговора пут понижавања Србије од Брисела, Вашингтона, па чак и од Загреба“, закључили су ДСС и Двери.

ИЗВОР: РТС

 

Проверите такође

Да ли су изјаве Вучића о разграничењу противуставне

Шта је став Владе Србије, која је према важећем Уставу дужна да „утврђује и води …

Оставите коментар

avatar
2500
  Subscribe  
Обавести ме о