Окосница политике Двери је породични модел друштва – Марија Јањушевић (ВИДЕО)

Основна окосница политике Двери јесте, породични модел друштва. С`обзиром  да је жена стуб породице, било је сасвим логично да се веома озбиљно посветимо писању програма за побољшање живота жена у Србији

janusevic03-1024px

„Основна окосница политике Двери јесте, породични модел друштва. С`обзиром  да је жена стуб породице, било је сасвим логично да се веома озбиљно посветимо писању програма за побољшање живота жена у Србији“ рекла је Марија Јањушевић, члан председништва Двери и координатор женске снаге Двери.

Из овог програма она је издвојила помоћ женама да ускладе мајчинство и пословну каријеру, јер жена не сме бити дискриминисана зато што жели да рађа децу (као ни по било ком другом погледу), поготову уколико јој се ускраћује посао зато што је жена па се претпоставља да жели да рађа.

Нагласила је, да је пораст малигних обољења у Србији, директна последица НАТО бомбардовања, а да Двери држе до превентиве ове болести, јер је доказано, да уколико се те болести открију на време, долази најчешће и до излечења, што међутим, није случај у руралним срединама где жене најмање мисле на себе и на своје здравље, а више на укућане, па ће се она, лично, заложити да ова порука Двери стигне до сваког, па чак и до оног најудаљенијег дома у Србији. Обавезним и редовним систематски прегледима вршиће се превенција, а уколико дође до обољења, жена ће имати право да се лечи и да задржи своје достојанство.

На крају, Марија Јањушевић је позвала жене да искористе своје бирачко право на предстојећим изборима, са надом да ће баш Дверима дати подршку, јер девојке, мајке и баке које су у Дверима, нису ушле у политику да би добиле неке функције, већ су виделе да не постоји данас у Србији други начин да заштите своје породице већ кроз политику и државне институције.

Информативна служба Српског Покрета Двери за Сремску област.

 

Проверите такође

Иван Костић – Косово је грдно „судилиште“ свих нас

Просто је невероватно да ни један високи функционер или посланик Српске напредне странке нема храбрости …

Оставите коментар

avatar
2500
  Subscribe  
Обавести ме о