Вратимо живот у своје руке – Бошко Обрадовић (ВИДЕО)

Позивам грађане да у што већем броју изађу на изборе, да преузму одговорност и да врате живот у своје руке, и да врате државу у своје руке.

obradovic_tv_mag
ФОТО: Print Screen

Гостујући на телевизији МАГ, Бошко Обрадовић, председник Српског Покрета Двери, рекао је да коалиција ДВЕРИ-ДСС нуди бирачима једну другачију, различиту и алтернативну политику, од политике и садашње власти и садашње опозиције.

„Ми заправо полазимо од тога да нема разлике између политике Српске Напредне Странке (СНС) и Демократске Странке (ДС), да они имају потпуно исти политички став по питању Европске Уније, НАТО-а, Косова и Метохије, ММФ-а итд., они су у Скупштини Србије гласали исто, односно заједнички, по свим тим питањима, а да ако бирачи на овим изборима желе другачију, различиту политику и од власти и од опозиције, ако им је мука да бирају између Пајтића и Вучића, између Чеде Јовановића и Ивице Дачића, између Тадића и Николића, између Веље Илића и Ненада Чанка, просто имају за кога да гласају, а то је наша патриотска коалиција ДВЕРИ и ДСС, и чини ми се да посебно Двери јесу један састојак те коалиције који може бити веома интересантан бирачима, јер смо ми управо једна смена политичке генерације, ми смо нови људи у српској политици, Двери су практично једина нова политичка снага на српској политичкој сцени, иза себе немамо афере, нисмо били на власти, нисмо купили дипломе, ми доносимо неке нове теме, неку нову енергију, неке нове идеје, и мислим да нам због свега тога озбиљно расте рејтинг у последњим месецима“, рекао је Обрадовић.

Ових дана је позвао Александра Вучића и СНС да направе један заједнички округли сто, састављен од свих учесника на изборима, где би се договорили око равноправног медијског третмана и поштених и фер услова за избор, али пошто још увек није добио одговор, почео је да сумња у њихове часне намере на овим изборима.

На питање водитељке зашто није направљен шири опозициони фронт, Обрадовић је рекао да Двери не могу да сарађују са оним странкама које се залажу за улазак Србије у Европску Унију, јер би то било непринципијално.

Сматра да власт у овом тренутку води једино против коалиције ДВЕРИ-ДСС једну прљаву и негативну кампању и наводи примере да се на интернету, Youtube i Facebook, праве лажни налози и странице, које се представљају именом Двери, а да би се пласирале неистине о Дверима, међутим предвиђа да то неће имати ефекта, јер је бирачима већ доста испричаних политичара које виђају 25-26 година и  да  бирачи желе смену политичких генерација.

По доласку на власт, прво што ће наша коалиција урадити, је доношење закона о испитивању порекла имовине свих политичара и тајкуна од 1990 године до данас, нагласио је Обрадовић.

Крпљење рупе у буџету смањењем плата и пензија је погрешна одлука, по питању пензија и противуставна. Буџет треба пунити додатним опорезивањем страних банака, које годишње из Србије, износе профите од више стотина милиона Евра, као и наплаћивањем пореза од тајкуна који нису платили порез у претходним годинама у износу од више стотина милиона Евра. Међутим СНС не сме да удари на стране банке и тајкуне, а то је баш оно у чему се Двери од њих разликују.

ФОТО: Print Screen
ФОТО: Print Screen

Обрадовић сматра и да је владајућа већина споразум са НАТО пактом ратификовала на брзину, пред само распуштање овог сазива парламента, јер су се уплашили шта ће бити са тим споразумом после избора, када буду Двери у скупштини и када буде било много теже склапати споразуме са НАТО пактом. Закључује да је то доказ да је неко преузео обавезу са страним центрима моћи те да је то био један од услова да би опстао на власти.

Он је забринут да ће ова власт, уколико добије још један мандат од народа, по угледу на Мила Ђукановића, увести санкције Русији и укинути споразум о слободној трговини између Србије и Русије од кога Србија има само корист.

Српски Покрет Двери се противи анти-уставним Бриселским споразумима и по доласку на власт он ће тему Косова и Метохије вратити у Савет безбедности УН-а где имамо савезнике, Русију и Кину.

По доласку на власт, по питању борбе против „беле куге“, за који сматрају да је проблем број 1 у Србији, Двери ће образовати министарство за бригу о породици, увести подршку рађању за младе брачне парове и породице са више деце, прогласити материнство за занимање, а  свака мајка новорођеног детета ће имати матерински додатак.

Такође ће донети Закон о заштити презадужених породица, којим ће се забранити приватним извршитељима одузимање породичног дома породицама које немају ни једног запосленог члана домаћинства, њима ће део дугова бити отписан, а део репрограмиран за период када се такви грађани запосле.

Најважнија тачка програма Двери је тзв. економски патриотизам. Двери сматрају да по питању економске политике треба радити све супротно у односу на оно што се у Србији ради од 5. октобра до данас, односно да је економска политика Вучића само наставак економске политике Динкића и да ту нема никакве разлике. У складу са тим, Двери ће вратити царину на увоз стране робе и развијати оне гране домаће производње које су замена увозу, зауставиће распродају привредних и природних богатства странцима, као што су од привредних Телеком или ЕПС, а од природних рудна и шумска богатства, извори пијаће воде, односно пољопривредно земљиште, јер су то стратешки ресурси Србије. Све привилегије које добијају стране компаније ће бити укинуте, а држава ће подржавати само домаће привреднике и пољопривреднике.

По мишљењу Двери будућност Србије је пољопривреда, прерађивачко-прехрамбена производња, енергетика, телекомуникације као и реиндустријализација у правцу замене увоза домаћом производњом.

По питању женских права, Двери сматрају да женама не треба давати више женских права већ више мајчинских привилегија. Женама треба омогућити да ускладе мајчинство и породицу са пословном каријером. Не сме се дешавати да жена добије отказ јер је остала у другом стању.

Двери се залажу и за повратак редовног служења војног рока јер ће то, између осталог, помоћи наставку развијања наше војне индустрије, а то ће помоћи подизање безбедности Србије на виши ниво.

По питању здравствене политике, Двери се залажу за укидање обавезне вакцинације становништва, за поновно покретање домаће производње и контроле вакцина и за укидање регулативе која онемогућава родитељима да имају увид у здравствено стање детета старијег од 15 година.

Обрадовић је позвао грађане да у што већем броју изађу на изборе, да преузму одговорност и да врате живот у своје руке, и да врате државу у своје руке.

 

Информативна служба Српског Покрета Двери за Сремску област.

 

 

 

Проверите такође

Председник Србије је највећа безбедносна претња по земљу

Након јучерашње изјаве Бошка Обрадовића о Вучићевом кршењу Устава, на председника Двери подигла се комплетна …

Оставите коментар

avatar
2500
  Subscribe  
Обавести ме о