Одстранићемо доминацију страног утицаја у Србији! – Бошко Обрадовић

„Опасно је за сваку државу и народ да има власт једног човека, поготово ако је потпомогнута из страних амбасада. Нама не треба деспотизам,већ владавина права и поштовање Устава. А то је могуће само кроз јак и стабилан државни апарат.“

bosko-obradovic-profil

Лидер покрета “Двери” Бошко Обрадовић, један је од млађих политичара на домаћој сцени. Први наступ на парламентарним изборима Обрадовић је имао 2012. године, када је био четврти на листи “Двери”. На тим изборима његова листа није прешла ценсус за републички парламент. Убрзо након избора изашао је у први план и ојачао партију, због чега се данас, након договора са Демократском странком Србије о заједничком изласку на предстојеће изборе сматра јаком опозицијом садашњем премијеру Александру Вучићу, али и једним од лидера деснице у Србији.

За “Нову борбу” каже да његов савез за предстојеће изборе нападају прорежимски медији, да 80 одсто Срба није за улазак у НАТО, као и да би, када би постао премијер одстранио страни утицај у Србији.

Шта за вас симболизује 09.март 1991.године?

Девети март 1991. за мене симболизује почетак дуго чеканог и још недочеканог остварења слободарске идеје српског народа, који се, након рушења једнопартијског система, национално пробудио. На жалост, појавили су се људи који су тада ову идеју обезвредили и показали да су били недостојни ношења те идеје.

Да ли инсистирање на референдуму о НАТО споразуму паралелно са изборима може створити неку врсту поларизације односно друштвене нестабилности?

Не верујем. Давање права народу да се изјасни на референдуму о битним питањима није повод за нестабилност, већ је управо поштовање воље народа извор стабилности. Питање о прикључењу Србије НАТО-у није питање изборне кампање странака учесница на изборима, јер велике странке на власти могу да у кампањи избегну кандидовање ове теме и да на основу споредних и прагматичних тема и медијске доминације добију мандат, а да већина бирача и не зна да су тиме дали мандат за приступање Србије НАТО-у. Како је преко 80% грађана против приступања Србије Евро-атлантском савезу, међу њима има и много бирача странака које су на власти. Они гласају за те странке из других, углавном прагматичних разлога, а не да би увели Србију у НАТО. Зато треба расписати референдум истовремено.

Били сте у званичној посети Криму. Како се носите са нападима прозападних медија поводом те посете?

Нисам приметио да ме прозападни медији нападају због посете Криму. На против, доживео сам коректнији однос на ТВ Н1 него на РТС-у или на ПИНК-у 1, где нисам добио могућност да гостујем уживо пуне две године. Наравно, напади и клевете уперене против Двери и ДСС-а на прорежимским медијима не изостају, а тема боравка делегације Двери и ДСС-а Криму је била медијски пропраћенија у Русији него у Србији.

Шта је прво што бисте урадили ако бисте били изабрани за премијера?

Започео бих процес враћања достојанства и ауторитета државним институцијама и то ојачавањем четири стуба сваке стабилне државе: војске и полиције, просвете, здравства и администрације.

То неће бити изводљиво док се из управног и привредног система не одстрани доминантан страни утицај и интерес.

Опасно је за сваку државу и народ да има власт једног човека, поготово ако је потпомогнута из страних амбасада. Нама не треба деспотизам, већ владавина права и поштовање Устава, а то је могуће само кроз јак и стабилан државни апарат.

ИЗВОР: Нова Борба

 

Проверите такође

Да ли су изјаве Вучића о разграничењу противуставне

Шта је став Владе Србије, која је према важећем Уставу дужна да „утврђује и води …

Оставите коментар

avatar
2500
  Subscribe  
Обавести ме о