Чико, јесу ли сви ови мандати твоји? (Марија Јањушевић)

ovce_vucic

Хајка у најави,  започета од Пинка и Информера, лако би могла да се као бумеранг окрене против њених актера.  Сада је јасно због чега и коме је важно да спречи Двери у  освајању двоцифреног  резултата  на изборима и кристално је јасно да Двери сметају само Вучићу и да ће бити нападане само од њега и његових поданика. Најсвежији пример организоване хајке  на Двери је системско паковање у модел насилника.

marija_janusevic_300Наша једна једина, окупирана, понижена али изнад свега вољена Србија одавно је на добошу. Свакодневне лицитацијске продаје породичних кућа, како би се страним банкама намирили кредити које дужници нису кадри да плаћају су свакодневна појава. Лицитације у политици такође нису нова ствар, сезона је у пуном јеку.

Лицитира се процентима подршке бирача, коалиционим партнерима, нивоом штетности Владиних уговора са НАТО, цифрама које страни плаћеници добијају од Сороша и Рокфелера, а што је најстрашније лицитира се и жртвама колатералне штете и процентима морталитета од малигних обољења. Истини за вољу, лицитација местима на листи СНС-а за републички парламент тренутно је један од узбудљивијих догађаја на српској политичкој сцени.

Изјава Андреје Младеновића у којој сатанизује Санду Рашковић и истовремено огољена чињеница да ће Андреја бити на листи Александра Вучића, најсликовитији је пример очајничке борбе за власт. Како овај договор још није озваничен, Младеновић за сваки случај жури да јавност обрадује овом вешћу, поткрепљујући свој потенцијал изјавама да је ова влада добро радила и да не треба прекидати ЕУ интеграције. Дакле Вук Драшковић је по свему судећи избачен и замењен у редовима СНС новим „вучићима“ у јагњећој кожи.

Биће ту , већ се назире, и оних на Вучићевом „тајном задатку“ који неће бити на листи СНС, већ на помоћној, која служи за обмањивање гласача. Ко се иоле озбиљније бавио изборним марифетлуцима у Србији, зна да је Вучић мајстор у растурању и мрвљењу опозиције а најјаче оружје јесу подметања лажне опозиције и дискредитовање кроз своје медије. То је још једна вечито актуелна лицитација, ко је права а ко лажна опозиција.

Неретко се Дверима јављају симпатизери који кажу: „ Кад вас напада Пинк и Информер, мора бити да сте исправни и да имате шансе“. Одувек су грађани Србије осећали и знали да су Двери исправне. Јуче ми човек којег сам тек упознала каже: “ Гледао сам Б92 својевремено и у року од само два сата сам од Томислава Николића чуо да сте Ђиласови, а Ђилас лично је изјавио да сте испостава КГБ-а. А Двери тек ембрион на политичкој сцени. Тада сам још знао да сте ви прави за Србију!“. Калкулације такође говоре да су Вучићу неопходне две јаке листе испод цензуса да би се Донтовим системом поново дочепао већинске власти.

vucuicbumerang

Хајка у најави, започета од Пинка и Информера, лако би могла да се као бумеранг окрене против њених актера. Сада је јасно због чега и коме је важно да спречи Двери у освајању двоцифреног резултата на изборима и кристално је јасно да Двери сметају само Вучићу и да ће бити нападане само од њега и његових поданика.

Најсвежији пример организоване хајке на Двери је системско паковање у модел насилника. Одједном нам душебрижници саветују да осудимо насиље, етикетирају Бошка Обрадовића као непристојног и насилног, извлаче му речи из контекста. Провоцирају нас тенденциозним, увежбаним, израбљеним фазонима: „ Да ли ви то мени претите? ’Oћеш да ме бијеш?“ И ту се снимак завршава, без обзира што је одговор смирен и уз осмех, јавност то не може да види. То што је неко ударна песница јаке политичке снаге не значи да је насилан.

Зашто тврдим да свако ко за Двери каже да су насилници то каже ради неке личне користи?

Зато што:

  1. Су Двери за 17 година рада организовале сваког поштовања вредан број трибина, протеста, округлих столова, дебата, уличних протеста, потписивања петиција, породичних шетњи. Никада за ових 17 година НИ НА ЈЕДНОМ скупу није било инцидената.
  2. Двери заговарају мирна решења ненасилним и постепеним путем, али упорно и до коначне победе
  3. У Дверима има чланова свих узраста, образовних профила и нација који се међусобно уважавају и поштују друге.
  4. Што Двери све спорове решавају кроз институције, вербално и законским путем
  5. И оно најважније, Двери су породични покрет који се бори искључиво за интерес грађана Србије, за наш ментални и физички здрав живот, бринући о свом ресурсима државе које још можемо спасити, са јаком свешћу о неопходној заштити економских интереса и безбедности грађана Србије.

 

dveri-porodicna-setnja

 

Сваки покушај да се Двери етикетирају као насилници биће у корену сасецан оваквим аргументима којих имамо више него довољно да се истина пробије кроз све медијске блокаде. Позивам грађане Србије да више не попуштају, да изађу на изборе и искористе своје бирачко право. Да не дозволимо да нас она препознатљива врста људи спусти на свој ниво па нас добије на искуство.

Да закључимо дакле Двери нису насилне, никада то нису биле нити ће икада бити. Јер у том случају више не би биле Двери – породични покрет.

 

Марија Јањушевић
Члан председништва Двери и координатор женске снаге Двери

 

 

 

Проверите такође

Иван Костић – Косово је грдно „судилиште“ свих нас

Просто је невероватно да ни један високи функционер или посланик Српске напредне странке нема храбрости …

Оставите коментар

avatar
2500
  Subscribe  
Обавести ме о