СЛАВА МИТРОВАЧКИХ ДВЕРИ (ВИДЕО)

На дан Св. Василија Великог, у просторијама месне заједнице Матије Хуђи у Сремској Митровици, обележена је слава градске организације Српског Покрета Двери из Сремске Митровице

ФОТО: dverisrema.com
ФОТО: dverisrema.com

На дан Св. Василија Великог, у просторијама месне заједнице Матије Хуђи у Сремској Митровици, обележена је слава градске организације Српског Покрета Двери из Сремске Митровице, у присуству протојереја Саве Раките и Гвоздена Арамбашића, већег броја сабораца, гостију из општинских организација Српског Покрета Двери са територије Срема, као и председника ГО, члана извршног одбора и председника омладине ГО ДСС-а.

Након освећења и сечења славског колача, добродошлицу присутнима и захвалност на учешћу у заједничком молитвеном светковању је пожелео др Милан Маслаћ, члан руководства градске организације Српског Покрета Двери из Сремске Митровице, а затим се обратио следећим речима:

Маслаћ др Милан ФОТО: dverisrema.com
Маслаћ др Милан
ФОТО: dverisrema.com

„Поставља се питање зашто ми данас славимо?

Да ли су данас слављења и прославе сведене на испразно пировање и пијанчења? У већини случајева нажалост јесу. Где је онда смисао слављења славе једне породице, једне парохијске заједнице, разних организација и удружења, једне политичке организације као што је Српски Покрет Двери?

Смисао јесте да кроз молитвено слављење једног светитеља, којег је због врлинског живота Бог прославио међу људима, кога је Св. владика Николај назвао великом лучом моралне чистоте и доброте, Св. Василије Велики постане наш путоказ, узор и учитељ, светлост у нашим животима која нам разгони таму на путу овога света.

Да ли је морал и доброта могућа у политици или је бављење политиком брлог у коме свако мора да се испрља? Ништа на овом свету није само по себи зло. Данашњи начин бављења политиком су створили људи који су се удаљили од Бога, који су одступили од сваке хришћанске вредности и кренули странпутицама које се зову лаж и обмана.

Превасходни циљ Српског Покрета Двери, као политичке организације, је повратак морала и елементарног поштовања у бављењу политиком. Наш циљ је да покажемо да политиком може да се бави на други начин, да тај рад заиста постане служење Богу и своме роду, а не трка за привилегијама и личним користима. Сви смо сведоци да је ова безобзирна трка и накарадно бављење политиком довело нашу државу и наш народ до ивице пропасти и нестајања.

Српски Покрет Двери је од свог настајања једна искра, један зрачак светлости који је дао наду Српском роду да није све пропало.

Српски Покрет Двери ће ако Бог да уз помоћ часних људи постати пламен који ће вратити Српски народ на једини исправан пут – ПУТ СВЕТОСАВЉА И СВЕТОГ ПРАВОСЛАВЉА.“

ХРИСТОС СЕ РОДИ – ВАИСТИНУ СЕ РОДИ.

Информативна служба Српски Покрет Двери Сремска Митровица

 

Проверите такође

Обрадовић – Вучић је највећи пријатељ независног Косова (ВИДЕО)

Конференција за новинаре Бошка Обрадовића Данас је у просторијама ГО СП Двери у Чачку, одржао …

1
Оставите коментар

avatar
2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Пеђа Recent comment authors
  Subscribe  
Новије Старије Највише гласова
Обавести ме о
Пеђа
Гост
Пеђа

“…Српски Покрет Двери ће ако Бог да уз помоћ часних људи постати пламен који ће вратити Српски народ на једини исправан пут – ПУТ СВЕТОСАВЉА И СВЕТОГ ПРАВОСЛАВЉА.“
Надамо се брате Милане!