Не правимо нови ДОС

Лидер Двери Бошко Обрадовић о изборима, коалицијама, савезу са Демократском странком Србије: Очекујемо и парламентарне и председничке изборе.

Bosko-Obradovic-Dveri

Не би ме изненадило да се заједно са покрајинским и локалним ускоро одрже и ванредни републички, па чак и ванредни председнички избори – изјавио је за „Новости“ Бошко Обрадовић, лидер „Двери“.

Зашто верујете да ће се власт одлучити на свеопште изборе?

– Мислим да владајући режим СНС има велики проблем да изађе на локалне и покрајинске изборе без републичке Вучићеве капе. Плус, да им треба подршка председника Николића, који ће заузврат тражити подршку СНС за други мандат.

Шта је суштина новог споразума са ДСС који потписујете сутра?

– Патриотска сарадња Двери и ДСС започета је пре више од годину дана након избора др Санде Рашковић Ивић на чело ДСС. Имали смо много заједничких наступа, ишли смо на Крим и у Москву, са стручном јавношћу и синдикатима спречили смо продају „Телекома“, што је једна важна опозициона победа у 2015. Сада када смо ушли у изборну годину, време је да потпишемо коалициони споразум о заједничком изласку на изборе на свим нивоима.

Са којим странкама бисте још могли да преговарате о предизборној сарадњи?

– Коалиција Двери-ДСС је стожер Патриотског блока. Двери (врата) тог блока су отворена за све који су против уласка Србије у ЕУ, против НАТО, за стратешку сарадњу са Русијом и очување КиМ у саставу Србије. И, посебно, за промену економског модела: да наше паре и државни подстицаји не иду више странцима већ искључиво у домаћу привреду и пољопривреду.

Како тумачите то што су неки ваш сусрет са представницима ДС, Нове странке… прогласили за покушај стварања новог ДОС?

– Нема новог ДОС. Двери никада неће бити део никакве прозападне опозиције. За нас је бесмислено да Вучића замењујемо Пајтићем, Тадићем или Чедом Јовановићем. Али ћемо сарађивати са свима у опозицији у правцу борбе за поштене и фер изборе, којих нема без слободних медија.

Извор: Вечерње новости

 

Проверите такође

Да ли су изјаве Вучића о разграничењу противуставне

Шта је став Владе Србије, која је према важећем Уставу дужна да „утврђује и води …

Оставите коментар

avatar
2500
  Subscribe  
Обавести ме о