Моја Република, моја Српска (ВИДЕО)

На више локација у Новом Саду чланови Демократске странке Србије и Српског покрета Двери поставили су транспаренте поводом 9. јануара, Дана Републике Српске.

novi-sad-dan-rs-transparenti-1452340265-820507
ФОТО: dverisrpske-com

На транспарентима постављеним на Мосту слободе, Петроварадинском мосту, на Петроварадинској тврђави, надвожњацима и другим локацијама исписане су пароле „Понос и дика Српска Република“ и „Моја Република, моја Српска“.

Република Српска је једина победа српског народа у току крвавог распада Југославије крајем прошлог века и једна од највећих победа у последњих сто година. Она је и плод вековног настојања Срба западно од Дрине да живе у српској држави уједињени са осталом браћом на непрекидном етничком и историјском простору српског народа.

novi-sad-dan-rs-transparenti-1452340282-820509
ФОТО: dverisrpske-com

Треба нагласити овом приликом да та победа није целовита и потпуна победа из више разлога. Најпре јер је Дејтонским споразумом којим је прекинут рат на просторима Босне и Херцеговине, Република Српска остала без једне трећине своје територије, највећим делом историјских и етничких простора Срба из Босанске Крајине који су бруталним насиљем у наставку злочиначке акције „Олуја“ поубијани или прогнани са својих вековних огњишта од стране усташоидних хрватско-муслиманских снага потпомогнутим Америком и НАТО пактом.

И друго, Република Српска је само прелазни и привремени облик организовања прекодринских Срба у насилно прекинутом природном и праведном процесу и настојању српског народа да живи у јединственој и недељивој држави Србији. Такође се не сме заборавити и треба нагласити овом приликом да је српски народ на истим тим просторима током прошлог века у два светска рата такође претрпео геноцид за који још увек није доживео ни судско ни морално ни материјално обештећење.

Од свог настанка па до данас Република Српска је трн у оку свим српским непријатељима и то је довољан знак за све нас колико је њен опстанак важан и значајан за цео српски народ. Због тога ћемо се ми и сада, а и убудуће док буде потребно увек супротстављати ревизионистичким тежњама које желе да оспоре право српског народа западно од Дрине на живот у сопственој држави.

Инфо служба – Двери Нови Сад

 

Проверите такође

Обрадовић – Вучић је највећи пријатељ независног Косова (ВИДЕО)

Конференција за новинаре Бошка Обрадовића Данас је у просторијама ГО СП Двери у Чачку, одржао …

Оставите коментар

avatar
2500
  Subscribe  
Обавести ме о