Марија Јањушевић – Или си Вучић или чуваш КиМ

Једино разграничење које је прихватљиво јесте оно које ће јасно показати ко штити а ко угрожава државне интересе, ко подржава а ко тера Србе јужно од Ибра, ко разуме и поштује, а ко клевеће владику Теодосија и архимандрита Саву Јањића и све Србе на територији јужне покрајине, који не гласају за СНС-ову Српску листу.

 

Ако постоји иједна изјава Александра Вучића протеклих година, за коју могу поверовати да је близу истине, онда је то констатација да у Србији никада није било лако. У Србији се пречесто између два зла бира оно мање, издајници ничу као печурке после кише и сваки нови дан је један својеврсни Видовдан. Непрестано раздвајање на издајнике и искрене борце, на потомке Лазареве и Вукове.

Како то Вучић, сада већ без прикривања и без стида каже – долази време разграничења. У овим изазовним временима, по ко зна који пут у српској историји, разграничавамо се на издајнике и на поштен свет. На наследник Лазара Хребељановића и Вука Бранковића. Било је и раније издаја државних интереса, било је посрнућа, али никада Србија није била до те мере поражена, да њена судбина буде у рукама само једног, јединог човека.

Александар Вучић је напокон сасвим скинуо јагњећу кожу са себе и признао да он не може бити ништа друго до вук, односно Вук. Вучић већ годинама спроводи пузајуће признавање Косова и Метохије и користи све маркетиншке вештине да себе оправда пред народом за велеиздају на коју се обавезао Ангели Меркел. Додуше, у те сврхе је код себе примио све оне који су на истом задатку били и у претходним режимима, из свих странака покупио лобисте и издајнике и ухлебио их у СНС, пре него своје старе чланове.

Како смо дошли до тога да Вучић сам може да одлучи о судбини Србије? То је питање за све нас, то је одговорност свих нас. Но, стање је такво какво је, мени једино преостаје да позовем јавност да помно и опрезно прати Вучићеву реторику и глуму, као и ову најновију у низу хајки, која се води против Двери и председника Бошка Обрадовића.

Бошко Обрадовић је позвао све, почев од председника државе преко војске и полиције да поштују Устав, да чувају Косово и Метохију и позвао на хапшење оних који га крше. Уместо да Вучић демантује да је издајник, да докаже народу да интереси државе нису угрожени, да за то пружи доказе, да послуша вољу већине грађана Србије и прекине преговоре у Бриселу и врати питање Косова и Метохије у УН, он је подигао сву своју медијску машинерију на Двери, на један незабележен, незапамћен прогон, подметање, блаћење и класичну хајку на људе.

 

 

Веома је опасно што су и министри из владе ангажовани на застрашивању народа, на измишљању да Двери прете и позивају на крвопролиће и ратовање. То су већ познати манири СНС-а. Када изнесете аргументе да се Вучић спрема на велеиздају, они вас оптуже да га мрзите и желите рат Искрено, мени самој је већ дегутантно да се оволико бавим Вучићем, али то заиста није ништа лично, већ искључиво у сврху спречавања велеиздаје највиших државних интереса Србије. Он сам је неинтересантан, његов кукавичлук у мени не изазива никакву мржњу, већ сажаљење. Један једини је циљ моје приче о њему – разграничење на начин који он најављује морамо спречити. Једино разграничење које је прихватљиво јесте оно које ће јасно показати ко штити а ко угрожава државне интересе, ко подржава а ко тера Србе јужно од Ибра, ко разуме и поштује, а ко клевеће владику Теодосија и архимандрита Саву Јањића и све Србе на територији јужне покрајине, који не гласају за СНС-ову Српску листу. Исту ону која је ових дана Тачију предложила за уставног судију квазидржаве Косово извесног Лабана, осуђеног у Србији на затвор због организованог криминала.

Ја се ево јасно разграничавам од сваког коме је неважно Косово и Метохија, од велеиздајника и њихових помоћника. Од сваког ко не сматра да је Косово и Метохија део Србије. Рачунам и на то да ће се пробудити чланови СНС, које ових дана челници странке неуморно обилазе, објашњавајући им да је Вучићева велеиздаја једино могућ и исправан чин. Да им цену Косова и Метохије преточе у новац, у претње и застрашивања од рата. А све у сврху прикривања чињенице да је дошло време да Александар Вучић испуни давно дато обећање да ће Србија признати независност такозваном Косову, да ће се добровољно одрећи 15% своје територије.

Стрпљиво чекам буђење чланова СНС-а и свих грађана Србије. Да му сложно кажемо да одступи од српске територије. Немам проблем с тим да мојој деци и унуцима остане да коначно решавају питање Косова и Метохије када за то буду повољније околности. Ја верујем у васпитање које смо им као родитељи и окружење пружили, далеко од СНС обмане и срамоте.

 

Марија Јањушевић – народни посланик Српског покрета Двери у скупштини Р. Србије

 

Проверите такође

Патријарх и СПЦ једини могу да зауставе предају Косова и Метохије

После недавних Вучићевих изјава и напада на епископат СПЦ, свима је постало јасно да је …

Оставите коментар

avatar
2500
  Subscribe  
Обавести ме о