Обрадовић – Вучић је највећи пријатељ независног Косова (ВИДЕО)

Конференција за новинаре Бошка Обрадовића

Данас је у просторијама ГО СП Двери у Чачку, одржао ванредну конфернцију за новинаре председник СП Двери, народни посланик Бошко Обрадовић. На почетку обраћања, Обрадовић је констатовао да је постао „мета број један у свим медијима који су под контролом актуелне власти“, а из разлога зато што је позвао часне официре Војске Србије и Министарства унутрашњих послова да реагују и ухапсе Председника Србије због кршења Устава, гажења председничке заклетве и нарушавања територијалног интегритета и суверенитета државе Србије.

Пре свега желим да кажем да сам веома изненађен, ево већ пуних 48 сати је прошло, а да још нисам ухапшен, иако су моје хапшење и даље процесуирање тражили лично министар војни и министар полиције“ рекао је Обрадовић, Он пита шта се то дешава са државним органима и зашто још увек није ухапшен, када су, два министра која представљају безбедносни систем ове државе тражили његово хапшење, те констатује да је због тога веома забринут.

По њему, кључно питање је – Зашто би он требало да буде ухапшен, а одговор је  – Зато што је тражио поштовање Устава Републике Србије.

У више наврата тражио сам, да Устав Р. Србије важи, како за сваког грађанина Србије, тако и за председника Србије Александра Вучића„, нагласио је Обрадовић, а када председник Србије заговара поделу Косова и Метохије, признање независности Косова и распарчавање државе Србије, што је апсолутно противуставно, онда за то председник Србије мора да одговара.

Он мора да буде предмет кривичног гоњења због најтежег могућег кривичног дела по Кривичном законику Р. Србије, а то је кривично дело кршења територијалног интегритета и суверенитита и кршења Устава Р. Србије“ рекао је Обрадовић.

Моја обавеза је да се обратим јавности и да саопштим да се у овом тренутку дешава издаја српских националних и државних интереса„, истакао је Обрадовић, а затим цитирао чланове 306 и 307  Кривичног законика Р. Србије, те подвукао да су Кривични закон, Устав и резолуција 1244 СБУН веома јасни:“ Косово и Метохија су саставни део Р. Србије“.

Кључно је да сам ја овде само заговорник поштовања Устава и закона Р. Србије као и кључног међународног документа донетог на највишем светском нивоу као што је резолуција 1244 СБУНа која је још увек важећа“ рекао је Обрадовић

Шта ради наш председник, чиме се бави наш председник и са ким и о чему тајно преговара наш председник, мимо Устава и резолуције 1244, то је питање које треба да поставе медији у Србији, а и да се запитају све службе безбедности у овој држави“ питао је Обрадовић.

Због свега овога је СП Двери, преко изјаве народног посланика Ивана Костића, упутио позив врху Српске православне цркве: „да се изнова, његова светост Патријарх српски као и читав врх СПЦ, изјасне о овом ВЕЛЕИЗДАЈНИЧКОМ политичком чину, председника Србије Александра Вучића, који веровали или не, тврди да је Косово изгубљено, и који заједно  са својим министром спољних послова, тврди, да су се Срби јужно од Ибра навикли да не живе више у Србији, заговарају поделе, заговарају поклањање дела наше државне територије, а подсетићу вас, да више Срба на Косову и Метохији живи јужно од Ибра, и подсетићу вас да су сва кључна природна и привредна богатства Србије на Косову и Метохији, јужно од Ибра и подсетићу вас де је преко 90%, највећих наших светиња, цркава и манастира, јужно од Ибра“ нагласио је он.

Обрадовић је затражио од новинара да му наведу један једини пример на свету где је једна држава добровољно дала део своје територије некој другој држави, и питао због чега би то радили када су, по њему, тренутно најповољније међународне околности по Србију у последњих 30 година, по питању очувања Косова и Метохије у саставу Србије.

Александар Вучић је зрео да против њега буде покренут кривични поступак, и да, ако овде има независног тужилаштва и независног судства, заврши на вишегодишњој робији због кршења Устава Републике Србије, сматра Обрадовић, подвукавши да оваквим понашањем Александар Вучић шаље поруку да нико у Србији не мора да поштује Устав и законе, када то он већ не чини.

На крају је Обрадовић све позвао на следећу трибину и разговор са грађанима Савеза за Србију, која ће бити одржана у среду 15.08.2018. у Краљеву у сали биоскопа  Кварт у 18 часова.

 

 

Бошко Обрадовић одговара на нападе режима

Posted by Српски покрет ДВЕРИ on Понедељак, 13. август 2018.

 

Информативна служба Двери Срема

 

Проверите такође

Бошко Обрадовић – Савез за Србију је земљотрес на политичкој сцени

Косово и Метохија је највеће и најважније српско национално и државно питање.     „Косово …

Оставите коментар

avatar
2500
  Subscribe  
Обавести ме о