Председник Србије је највећа безбедносна претња по земљу

Након јучерашње изјаве Бошка Обрадовића о Вучићевом кршењу Устава, на председника Двери подигла се комплетна медијска машинерија власти.

Огласили су се сви дежурни гласноговорници Вучићевог режима: од потпредседника СНС Миленка Јованова и Милоша Вучевића, преко министра војног и министра полиције, до Зоране Михајловић, Горана Весића, Дарка Глишића, председника EAST-WEST BRIDGE-а за Србију Јована Ковачића и разних аналитичара у служби власти.

Једино што Бошко Обрадовић призива у својој јучерашњој изјави јесте поштовање Устава Србије по коме је КиМ саставни део наше државе. Нико, па ни председник Србије, нема право да крши Устав. За кршење Устава надлежни државни органи треба да покрену кривични поступак против свакога ко то чини, па и против председника Србије. О томе треба хитно да се изјасне и Уставни суд и надлежни државни тужилац.

Оно што је посебно заболело владајући режим јесте подсећање Бошка Обрадовића да смо се са Албанцима разграничили још 1926. године када је потписан Протокол о разграничењу Краљевине Југославије са Републиком Албанијом и да никакво даље разграничавање које заговара председник Србије не само да нема смисла него је и противуставно. А кршење територијалног интегритета и суверенитета је најтеже кривично дело.

Уместо да се реши проблем ратних војних ветерана који су у вишедневном штрајку глађу у Ваљеву и који пробијају себи шаке због бројних нерешених питања, Министарство одбране се бави изјавама једног од лидера опозиције. Истовремено подсећамо представнике свих служби безбедности у Србији да подела Косова и признање независности непостојеће државе Косова води директно у стварање Велике Албаније и даље распарчавање Србије, и да су дужни да спрече ту безбедносну претњу по нашу државу Србију, па макар морали да на том путу да ухапсе и председника Србије лично.

Јер је управо председник Србије тај који крши Устав, гази председничку заклетву и издаје државне и националне интересе – највећа безбедносна претња за нашу земљу. А Кривични законик Републике Србије у члановима 306 и 307 јасно каже: „Грађанин Србије који потпише или призна капитулацију или прихвати или призна окупацију Србије или појединог њеног дела, казниће се затвором најмање 10 година. Ко силом или на други противуставан начин покуша да отцепи неки део територије Србије или да део територије припоји другој држави, казниће се затвором од три до петнаест годинаˮ.

 

Информативна служба СП Двери

 

Проверите такође

Бошко Обрадовић – Савез за Србију је земљотрес на политичкој сцени

Косово и Метохија је највеће и најважније српско национално и државно питање.     „Косово …

Оставите коментар

avatar
2500
  Subscribe  
Обавести ме о