Потписан коалициони споразум ДВЕРИ-ДСС (ВИДЕО)

Ми смо истинска опозиција, ми свакако нећемо бити прозападни ДОС, већ политичка алтернатива, не да се бира између СНС и ДС, већ ‘нешто треће’, рекао је Обрадовић.

 

6-koalicija-Dveri-DSS-2016

 

Српски покрет Двери и Демократска странка Србије (ДСС) потписали су данас коалициони споразум за локалне и покрајинске изборе, најављујући борбу за расписивање парламентарних избора, а лидери две странке су поручили да формирају нови патриотски блок, како би противници Европске уније (ЕУ) у Србији имали за кога да гласају.

Лидер Двери Бошко Обрадовић истакао је да се на почетку изборне године патриотска коалиција званично удружује у нову снагу, која ће, како процењује бити велико изненађење избора.

Ми смо истинска опозиција, ми свакако нећемо бити прозападни ДОС, већ политичка алтернатива, не да се бира између СНС и ДС, већ ‘нешто треће’, рекао је Обрадовић.

Као највећу опозициону победу у протеклој години, он је означио то што је спречена продаја Телекома Србија.

Радићемо све супротно овој власти и уместо подршке страним инвеститорима и пољопривреди, ми ћемо подстицати искључиво домаћу производњу, поручио је он.

3-koalicija-Dveri-DSS-2016

Наш циљ није цензус, јер га већ имамо, наш циљ је победа, јер смо трећа политичка снага у Србији, рекла је на конференцији за новинаре председница ДСС Санда Рашковић Ивић, после потписивања споразума.

Она је нагласила да су споразум о заједничком наступу на изборима ДСС и Двери потписали због, како је рекла, 50 одсто грађана који су против ЕУ, да би имали за кога да гласају.

Рашковић Ивић је најавила да је политика коалиције патриотског блока одустајање од ЕУ, за веома тесне везе са Русијом – економске, политичке, културне и војне и економски патриотизам, што подразумева забрану продаје земље и ресурса државе.

2-koalicija-Dveri-DSS-2016

На питање о најављеном ширењу блока, Рашковић Ивић је рекла да ће прихватити све који се слажу са Божићним прогласом, изборним програмом ДСС и Двери и да ту нема ни ‘Н’ од национализма, већ је то патриотизам у најчистијем облику.

Ивић је додала да тај блок подржава референдум у Републици Српској о легитимитету правосудних институција БиХ и да су изненађени због тога што премијер Србије Александар Вучић од тога одговара председника РС Милорада Додика, по налогу западних сила, иако је Србија гарант Дејтонског споразума.

ФОНЕТ / Информативна служба Двери

 

Проверите такође

Бошко Обрадовић – Савез за Србију је земљотрес на политичкој сцени

Косово и Метохија је највеће и најважније српско национално и државно питање.     „Косово …

Оставите коментар

avatar
2500
  Subscribe  
Обавести ме о